om tjugosju dagar

Jag satt och log stelt på någon jäkla dejt och var den som ställde alla frågor, la saker på minnet, kände av tystnad och skratt och stämning, och inte en enda gång frågade personen mig vad jag gillar, vem jag är, vad jag tycker om saker. Och bakom mitt leende funderade jag på hur jag skulle avrunda så att jag kunde få gå hem istället. Varför är det så? Varför upplever jag, och många av mina kompisar (som är tjejer som dejtar killar), att vi hela tiden är de som ansvarar för att det blir trevligt? Är jag verkligen bara där för att smeka någons ego? Det borde inte vara så att de gånger jag berättar för vänner att jag varit på en bra dejt så är det för att "han ställde frågor till mig och var intresserad". Suck, alltså. Nog om det.
 
Jag har firat Valborg, skrivit tenta, jobbat, gråtit till alla säsonger av Please Like Me, testat ny mat, fotograferat och oljat in matbord också den senaste tiden. Magnolian blommar. Och jag har bokat en fucking dykresa till Egypten för att inleda mitt sommarlov - det är nog det jag tänker mest på just nu. Att jag snart kommer känna doften av neopren, trettiofem graders värme på båten, det ljumna vattnet, färgerna, maten och förhoppningsvis hajarna. Känna adrenalinet rusa i kroppen när de simmar precis i närheten av en, deras vita ögon med kattliknande pupiller som sneglar in i mina när de passerar. Jag hoppas att min dröm slår in och att jag äntligen, efter flera års längtan, ska få se hammarhajarna. Då kommer jag börja gråta, jag överdriver inte. Min syster sa att "du får tatuera in en hammarhaj, om du faktiskt efter all denna tid ser någon nu". Bara för att hon är tillsammans med en tatuerare och själv har ett antal. Nja, skulle inte tro det. Det räcker med tårarna. Om tjugosju dagar är jag där. Glad lördag, hörrni. 
 
1 Pappa:

skriven

Nää nu var det väl jag som sa till dig att du måste tatuera in en hammarhaj om du äntligen ser nån. Passa nu på när din syster bor ihop med en SUPER DUKTIG tatuerare. Du får se min på FB då årsdagen av Sillens död är

Svar: Ni båda har sagt det, jag vet inte vem som var först :P Jag tror inte att jag vill ha något på min kropp dock! ;) Kan sätta upp en fin tavla, haha... Men din tatuering blev jättefin, pappa :)
Emilie

Kommentera här: