krokusar och sol i rosengård

Hörrni, vårdagjämningen har varit och det faktiskt vår på riktigt i Skåne nu. Hela Lund är fullt av krokusar och snödroppar, men det säkraste vårtecknet av alla är väl ändå att domkyrkans vägg fylls av soltörstande människor som blundar mot himlen och har en falafel i handen. Och det är varmt. Alltså det känns, på riktigt, när solens strålar smeker kinderna. Malmös uteserveringar har öppnat för säsongen, möllevångstorget blev helt plötsligt mycket mindre när staketen och stolarna ställdes ut, och jag har nu det nattliga bruset utanför fönstret från den indiska restaurangens servering. Jobbigt innan tenta, nu bara härligt.
 
För några dagar sedan tog jag och tre klasskompisar bussen till ett lika soligt Rosengård för att besöka ett hem för ensamkommande ungdomar. Ett litet studiebesök där vi fick träffa några riktiga eldsjälar, sitta i soffor och dricka kaffe och smaka iranskt godis från någon högtid som firades dagen innan vi var där. Alltså, stämningen där - älskart! Vi kom in i ett rum med stora fönster och allting badade i ljus, kaffekokaren var igång och några i personalen stod och hackade aubergine och lök och slängde i en enorm gryta. I med kokosmjölk. Kryddor. Mer grönsaker. Vi blev så himla välkomnade och sedan blev vi kvar längre än vad som var tänkt för att vi hade så mycket att fråga och prata om. Jag kände att jag verkligen fick en inblick i denna typ av verksamhet, och att min uppfattning om dessa ställen och personerna där i mångt och mycket varit helt fel. 
 
Nu är det bara nedräkning till april som gäller. Vårjackan ska fram, tentaresultatet kommer, påsken ska spenderas i Stockholm (<3) och kanske är det dags för första doppet i havet på Ribersborgs kallbadhus? Det vore något. 

Kommentera här: