tänker du ibland på alla snälla, fulla tjejer?

De senaste dagarna har jag: haft feber, hostat cirka tre timmar varje natt, suttit på seminarium om vårdnadsutredningar och fått högsta poäng (skryt, jomenvisst), jobbat på min nya arbetsplats, lagat kronärtskockspasta, flikat lagbok och blåst bort och frusit på Malmös gator. Det är så rått och kallt just nu och jag längtar till våren som alla andra. Det är ju några veckor kvar tills dess och innan jag kan glädjas åt skott på träden och värmande sol vid domkyrkan tänkte jag besöka Ribersborgs kallbadhus igen, ha inflyttningsfest i min lägenhet, plugga inför tenta och åka till Köpenhamn.
 
Lägenheten förresten, kolla vad fint det börjar bli hos mig: 
 
 
Jag har ingenting i tavelramarna än, men spikade upp dem för att påskynda processen av att klura ut det. Min philodendron behöver en kruka men inte heller det jag funnit än, så tills vidare får den bo i sin innerkruka ståendes på en mattallrik. Mamma sydde gardinerna (<3). 
 
 
Just det, ska väl köpa lampolja till min fina fotogenlampa jag köpte på julmarknaden förra året. 
 
 
Behöver skaffa ett större soffbord. Alternativt flytta pluggpryttlarna in till köket och matbordet, det här går inte. Just nu har jag mormors gamla kista som soffbord, hon fick den i bröllopspresent av morfar i en förfluten tid. 
 
 
 
Jag köpte en 1800-talsbyrå på auktion i Malmö. Var sjukt nervös att den skulle vara furufärgad och lukta tant men inget av det stämde! Den är nästan bärnstensfärgad och är i perfekt höjd och bredd för mitt tomma hörn. Jag fyllde den med lakan, handdukar och böcker. 
 
 
Som nattduksbord har jag en förträffligt fin pinnstol som jag köpte för en tjuga på en julmarknad för en massa år sedan. Den har stått bortglömd i mormors förråd fram tills nu. 
 
 
Okej, en avslutande bild får bli på postern som sitter på min badrumsdörr. Jag köpte den på en loppis i Malmö där några personer sålde grejer de gjort själva. Är så glad för denna, både för att den döljer ett fult märke i dörren (tidigare hyresgästen har smällt sin knytnäve där...) men också för att alla - tjejer - som kommer hem till mig relaterar och känner igen sig i den fina systerskap man finner på en smutsig krogtoa. 
 
Kram, och ha en fin tisdag! 

skidåkning, alfapet och frostiga ögonfransar

Jag har precis kommit tillbaka hem till Malmö efter fyra dagar norrut, var lite i Stockholm, men för det mesta i Järvsö. Efter tre år har jag nu stått på ett par skidor igen och trots att jag var så nervös dagen vi skulle åka att jag vaknade klockan fem på morgonen och inte kunde somna om (det berodde också på att jag sov i en våningssäng som var klaustrofobiskt nära taket, och med cirka hundra grader varmt i rummet) så gick det faktiskt bra. Jag har bott i ett stort hus med fjorton vänner, badat badtunna, rullat mig i snön, suttit i bastun i orimligt många timmar och gått runt hela dagarna i långkallingar och sockor. Några fina saker vi gjort är att vi åkt genom vinterlandskapet och skriksjungit med i You raise me up i bilen, ätit våffellunch i skidbacken, spelat alfapet i mysbelysning innan tacosmiddag och bländats av en solnedgång så röd och rosa att man nästan blev lite religiös. Träden har varit tunga av snö och minusgraderna många. Har varit sjukt fint allting, sammanfattningsvis. Jisses, känns ju lite tungt att ta tag i vardagen igen med måndagsstressen och allt. Vårdnadsutredning på tjugosju sidor, hepp!