ramslökspesto och annat gott

Jag har ju varit i full färd med att ta hand om all ramslök jag plockade under helgen. Har fått ge bort lite till mina kompisar, ingen kan äta så mycket ramslök helt ensam. Men min stavmixer har fått arbeta sig varm dock för jag har gjort en massa burkar med pesto. Det här blandade jag ihop:
 
Soltorkade tomater i olja
Solrosfrön
Salt och peppar
 
Det blev en stark, fräsch löksmak som blev lite mildare av tomaterna. Tänker att det blir gott till spaghetti sen, eller dippsåser, eller sallad. Jag gjorde även lite pesto med riven parmesan i. Sedan har jag också hält olja i glasflaskor och stoppat ner ramslök för framtida stekning (lite som att göra chiliolja), och torkat massa blad i ugnen. När jag torkade ramslöken noterade jag att det doftade ända ut i trapphuset. Himmelskt! Jag mortlade den med flingsalt så nu har jag örtsalt så det räcker och blir över. Jag har dock en del ramslök kvar i kylen fortfarande, undrar vad mer jag kan hitta på? 
 
 
1 Alicia:

skriven

Åh guuuud! Min mage sprängs av längtan! Har aldrig ätit ramslök och blir så himla inspirerad att ge mig ut och leta!

Svar: Ramslök är så superfräscht och gott!! Och så hemskt dyrt i matbutiken. Här i Skåne växer ju ramslöken som ogräs i skogsgläntor med lövträd, men jag har aldrig sett något växa vilt i Stockholm :(
Emilie

Kommentera här: