nu ska tavelramarna fyllas

Jag har skickat in lite bilder för framkallning och ska göra några förstoringar. Jag är inte helt säker på hur bilderna kommer passa i mitt vardagsrum, men jag testar. Det är så svårt att uppskatta innan hur det kommer se ut. Jag har en vision om att min vägg ovanför soffan ska fyllas av ramar i olika storlekar och färg, och innehålla både mina egna bilder och några snygga prints. Helst hade jag velat ha någon Wes Anderson-poster från en av mina favoritfilmer, Darjeeling limited, men det är så dyrt att beställa och frakta hem att det får bli i framtiden. Här är några av bilderna som kommer på posten: 
 
 
Tog semester från Koh Tao i april 2013 och drog till Koh Phangan en stund - i den bästa perioden då det inte är full moon party och ön är lugn, vacker och tyst. Hälsade på glada elefanter som inte var till för elefantridning, eller gick med kedjor runt benen. 
 
 
Universitetsbiblioteket i Lund, september förra året. 
 
 
Och den här är också tagen förra hösten, i Pildammsparken i Malmö. Kanske den absolut finaste parken här, den är helt fantastisk! 

ramslökspesto och annat gott

Jag har ju varit i full färd med att ta hand om all ramslök jag plockade under helgen. Har fått ge bort lite till mina kompisar, ingen kan äta så mycket ramslök helt ensam. Men min stavmixer har fått arbeta sig varm dock för jag har gjort en massa burkar med pesto. Det här blandade jag ihop:
 
Soltorkade tomater i olja
Solrosfrön
Salt och peppar
 
Det blev en stark, fräsch löksmak som blev lite mildare av tomaterna. Tänker att det blir gott till spaghetti sen, eller dippsåser, eller sallad. Jag gjorde även lite pesto med riven parmesan i. Sedan har jag också hält olja i glasflaskor och stoppat ner ramslök för framtida stekning (lite som att göra chiliolja), och torkat massa blad i ugnen. När jag torkade ramslöken noterade jag att det doftade ända ut i trapphuset. Himmelskt! Jag mortlade den med flingsalt så nu har jag örtsalt så det räcker och blir över. Jag har dock en del ramslök kvar i kylen fortfarande, undrar vad mer jag kan hitta på? 
 
 

lördag: grät på jobbet, plockade ramslök och klappade hästar

Min lördag var i mångt och mycket en väldigt dålig och deppig dag. Av många anledningar, inte bara på grund av det som hände i Stockholm dagen innan, var jag ledsen och grå när jag gick till jobbet på morgonen. Jag kände mig skör och ömtålig. Hamnade i kassan och var pressad att förstå det nya systemet utan hjälp, köerna ringlade sig ner till frysboxarna och jag var lite kallsvettig fastän jag inte kunde förstå varför. Jag har varit med om värre stress. En man la upp tre små paket med bregott på kassabandet. Jag sa hej till honom, och scannade in hans varor. Då spände han ögonen i mig och började en rant om att han inte uppskattade att jag talade till honom på det viset, att jag förstörde hans dag, varför log jag på det viset, vad ful jag var. Jag blev helt ställd och bara tittade på honom. Jag förstod förstås att han var sjuk och att det var hans sjukdom som talade, men jag blev så himla överrumplad och överraskad av hans beteende.
 
En kollega kom in bakom mig för att organisera kuponger i den andra kassan, och hon stannade upp när hon hörde mannens utskällning. Alla blev tysta. Han höjde rösten och sa att jag var ful, att mitt ansikte var så fullt av äckliga finnar, att mitt hår var gräsligt, vilken hemsk person jag var, jag borde ta livet av mig, jag borde inte få sitta där och glo när jag hade förstört hans dag. Och vet ni? Jag fattar att det han sa till mig inte är viktigt, för han känner inte mig, och han var sjuk - men jag började skaka i händerna och sedan grät jag. Några andra kunder i kön tog mig i försvar och schasade bort honom men skadan var redan skedd. Jag var ömtålig denna lördagsmorgon och den här galna mannen tryckte på exakt rätt punkter. Sedan rann tårarna ännu mer när kunderna som var kvar i kön och hade bevittnat allting var extra snälla mot mig och önskade mig en trevlig dag. Men jag var skakis långt efter att han gått. Hade en obehaglig klump i magen när jag gick från jobbet. Vem förstörde vems dag egentligen?
 
 
Men min lördag räddades lite under eftermiddagen. Jag gick direkt från jobbet och mötte upp Lovisa på en buss. Vi åkte ut till Rosengård där Titti och Jesper stod på en parkering med bilen och väntade på oss. Sedan for vi ut till Tittis föräldrar - hennes mamma skulle visa oss ett ställe där vi kunde plocka ramslök.  
 
 
Vi åkte förbi rapsfält (som ännu inte slagit ut i blom), skånelängor, korsvirkeshus och gamla kyrkor på vägen dit. När vi kom fram stod ett gäng unga travhästar i en hage och tittade nyfiket på oss. Jag gick fram till dem och borrade in min näsa mot deras mjuka mular och kliade dem i pannan. Hästar läker många ledsna känslor i kroppen. Sedan plockade vi ramslök! Flera påsar! Jag blev lite manisk när jag fick se hur mycket det fanns i skogen. 
 
 
En hel icapåse fyllde jag! 
 
 
 
Tack för lördagen, finisar. Jag kände dock inte för att göra någonting av min lördagkväll så jag bestämde mig för att hålla mig inne. Ibland går det inte att motarbeta känslorna i kroppen utan det bästa är att vänta ut det. Jag tittade på Please Like Me och stökade ner i köket - ramslökspesto, ramslöksolja, torkad ramslök. Ni kanske inte kan föreställa er doften, men det var ljuvligt! Jag berättar mer om det senare!