malmökompisar och plugg i köket

Jag har tänkt att jag ska tillägna denna höst till Malmö. Förra terminen fick Lund all min uppmärksamhet, det blev så eftersom att vi hade så mycket schemalagd tid i skolan, nollning, utgångar på nation och tentaplugg på campus. Det sistnämnda vill jag visserligen inte gå miste om, det var så himla skönt att plugga tillsammans inför salstenta att jag nog kommer att pendla till Lund och göra samma sak i höst när tiden beger sig. Men annars känner jag att Malmö förtjänar mer av min tid, jag bor ju faktiskt i världens finaste lägenhet mitt i smeten och det är en sjukt härlig stad.
 
Häromdagen var det en karneval på min gata. Trummor, flaggor, magdansare och mängder med sjungande barn. Jag har promenerat i Pildammsparken och sett tonårssvanarna tigga bröd av tanter på bänkar, gått runt i marknadshetsen på torget, ätit falafel och köpt tre höstkappor i en av second hand butikerna (femhundra kronor! för tre stycken!). Flera i min klass har flyttat från Lund till Malmö nu och jag är jätteglad för det. Det betyder att jag har gångavstånd till kompisar som jag kan hänga med. Jag har varit på inflyttningsfest hos en av dem förra helgen och igår satt jag med en annan på en krog på gatan nedanför mig. Vi satt utomhus fast klockan var sent, och det var så varmt i luften att vi inte ens tänkte på att sommaren är slut. 
 
Jag har bosatt mig i mitt kök de senaste dagarna och försökt få någon struktur på mina studier. Vi har enormt mycket mer att läsa denna termin och jag har inte riktigt insett ännu hur mycket jag faktiskt måste få gjort varje dag. Men jag trivs i köket. Kaffebryggaren har fått komma fram ur skafferiet, böckerna är staplade på hög bredvid laptopen, fönstret är öppet mot innergården och jag kan lyssna på byggubbarna som håller på med massa projekt på vårt hus medan jag läser och skriver anteckningar (de lyssnar på Spotifys top 100 hits och målar om dörrar och fixar grindar). Malmö. Det känns fint att vara här. 
 
 

Kommentera här: