ljuden låter dova, studsar mellan taken

Jag har skrivit nästan sjuttontusen ord i ett dokument som en sammanfattning av allt jag behöver plugga in de här åtta dagarna innan tenta. Jag har lagat mat för en sjubarnsfamilj ungefär, vilket betyder att min kyl och frys är full i matlådor, redo att ta med för långa dagar på campus. Idag packade jag ihop mina grejer ganska tidigt på eftermiddagen och mötte upp Filippa i ett kyligt men färgrikt Lund för att gå till badhuset. "Vad höstig du ser ut" sa hon när hon fick syn på mig i min tjocka halsduk och min långa second hand-kappa. Och så simmade vi nästan två kilometer. Det var så skönt, min huvudvärk släppte och jag lät mina tankar vandra och kände mig alldeles mör och tillfreds efteråt. Vi satt i bastun och tjattrade högt trots att en tant ville ha lugn och ro och när Filippa inte stod ut i värmen längre gick vi och duschade. Det var en sådan skön måndag idag. Kanske köper jag ett klippkort så att jag kan göra det här oftare. 
 
Jag köpte liljor för några dagar sedan men jag känner mig lurad för de doftar ingenting? Jag förväntade mig att när de väl slagit ut skulle de dofta så starkt att de både skulle dölja den dåliga lukten från min fläkt i köket, och att jag skulle behöva ställa ut dem på balkongen för att slippa få huvudvärk av doftintrycken. Inget av detta inträffade. De är rosa och fina men helt anonyma.  
 
Annars väntar jag mest på besked från hyresvärden. Hennes dom avgör om jag snart har ett alldeles äkta (mitt första någonsin) förstahandskontrakt på den här lägenheten, eller om jag är bostadslös i januari. Jag avskyr att vänta. Speciellt om det är väntan på något som kan sluta ganska illa. 
 
 
vägen in till campus. 
 
 

Kommentera här: