utanför vårt fönster hör vi markens sånger

Kom hem från Paris under förmiddagen idag. Trött och kall och lycklig skyndade jag mig in till skolan för att gå på en tre timmar föreläsning om socialförsäkringar och pensionssystemet. Känns som att min mage fortfarande bearbetar all ost jag frossat i under helgen. Hade världens finaste tre dagar med mina älsklingar. Jag ska berätta lite mer om det sen. Puss!  
 
 
 
 
snapshots från Linhs telefon

pyamas, choklad och pildammsparken

Tenta klar! Tjugofyra timmar kvar till Paris! Förstahandskontrakt kirrat! Jag känner medvind och tycker väldigt mycket om den här veckan. Visst, jag grät för cirka sex dagar sedan, jag känner mig skör och lite trasig och kan inte riktigt placera allt jag känner, jag har trötthetshuvudvärk från allt pluggande, jag är hungrig för att jag inte har lagat riktig mat på hur länge som helst. Men jag är så glad egentligen. Och det gick sjukt bra på tentan, iallafall den delen som är rättad, resultat från andra halvan får jag vänta på i två veckor ungefär. Det lönade sig verkligen att sitta de där dagarna med klassisarna på biblioteket och dricka kaffe, viskprata om Freud, Asplund och de andra gubbarna, och att i princip drömma om olika teorier och begrepp om nätterna. Och imorgon åker jag till Paris. 
 
Min torsdag har gått i sakta mak och jag har spenderat större delen av dagen i sängen i pyamas, lyssnat på Jussi Björling, läst för nöjes skull, ätit morotsstavar, riskakor och choklad till lunch (herregud, jag måste handla) och sett om min favoritserie för kanske sjätte gången (så nice med latheten dagarna efter tenta). Men innan dagen tog slut klädde jag på mig och promenerade bort till Pildammsparken, det var så vackert! Här kommer lite bilder från parkbesöket: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

en egen lägenhet och psykologiska analyser

JAG HAR ETT FÖRSTAHANDSKONTRAKT! Herregud, herregud, det gick vägen. Om några månader skrivs lägenheten över på mig och jag har mitt allra första, riktiga egna boende som inte är ett föräldrahem, ett rum hos mormor, en bungalow full med kryp eller ett andrahandsboende. Min egen lägenhet. Så nära jag kan komma utan att köpa något (vilket jag inte kan). Jag. är. så. glad. 
 
Denna vetskap har verkligen förgyllt min vecka. Fått mig att le fast jag inte gör något speciellt. Måla upp bilder i mitt huvud om hur mitt framtida hem ska ha murgrönor hängandes överallt, mina egna fotografier på väggarna och färgglada tekoppar i skåpen. Längtar så himla mycket. Såhär fint är det förresten på campus just nu:
 
 
 
Får passa på att njuta innan lundavindarna river av alla löv.
 
 
 
 
 
 
Och här är från biblioteket idag:
 
 
Hej Marika! 
 
 
Lovisa, Linn och Elin. Vi har suttit och diskuterat narcissistiska personlighetsstörningar, barndomstrauman, analyserat vårt språkanvändande och pratat om livskriser i form av identitetsförvirring. Psykologi är kul men tungt! Det är många gubbar som har sagt grejer under åren. Underligast av alla är väl herr Freud men även honom måste vi kunna rabbla inför tentamen förstås. 
 
Glad fredag hörrni! :)