lundapride och riktig sommar

Idag vaknade jag med en hemsk huvudvärk som ett kvitto på hur härlig fredagen var med mina klasskompisar. Vi satt ett gäng på mitt vardagsrumsgolv och drack vin och pratade om dialekter, män med drömmigt hår och om hur många gånger man kan bestiga Kebnekaise på en sommar. Kvällen började med rött vin, byttes sedan till rosé, och avslutades med vitt någon gång efter midnatt. Då satt vi ihopkurade i soffan och lyssnade på sorgliga låtar från sextiotalet och tjöt rätt ut i de mest tragiska refrängerna. 
 
Jag var ganska mör och seg fram till klockan två idag. Då klädde jag på mig och åkte in till Lund där Filippa väntade på mig. Det var dags för Lundapride. Himla fin lördag, det var pepp i hela stan och solen sken och det doftade skolavslutning typ. 
 
 
 
 
Det var en liten scen i Lundagård med band som spelade. Olika tält med aktiviteter, quiz, gäster och spel. Jag sprang in i några klasskompisar här och var så det var kul. 
 
 
Det var så härligt att se att tåget fylldes av alla möjliga olika personer! Barn, tonåringar, gamlingar och en och annan hund. Sjukt glad stämning. Det var inte samma folkmassa som hemma i Stockholm vilket var lite skönt för vi kunde promenera omkring rätt enkelt och fick se tåget ordentligt. 
 
 
Efter Lundapride promenerade vi runt i stan litegrann. Nu känns det som att det är sommar på riktigt. Utan-jacka-temperatur, blomster och grönt, dofterna, ljuset och juni när som helst. 
 
 
 
 
Och det var min lördag. 

Kommentera här: