tentafredag och finsittning

Det här har varit en av de mest intensiva veckorna jag varit med om. Eller, egentligen inte, när jag tänker efter, för om jag jämför detta med högsäsongen i Thailand där jag jobbade tolv-fjorton timmar per dag och klämde in fem dyk innan läggdags, eller julvecka i butiksbranschen där allt är ett kaotiskt stress och man är fysiskt utmattad efter en dag med att bygga gavlar med clemetiner -  då är ju inte min tentavecka särskilt intensiv ändå. Men det var en chock att ramla in i den här tentabubblan när jag inte varit med om den förut. Stressen och oron över att inte kunna tillräckligt, att sitta på Eden med klassisar tills det mörknar och förhöra varandra, att ögonen värker efter all läsning, att jag sovit så oroligt. 
 
Men idag hade vi salstenta. Klockan åtta satt vi alla nittio personer vid en varsin bänk och blev tilldelade ett papper med tio frågor som vi hade fyra timmar på oss att besvara. Jag mådde illa. Var skakig i händerna. Men till min förvåning lugnade jag ner mig och efter ett tags skrivande kändes det helt okej. Av tio frågor var det bara tre som jag var riktigt osäker på men förhoppningsvis lyckades jag knipa några poäng iallafall av det jag plitade ner. Tyvärr får vi inte veta resultatet förrän efter påsk. Hela mitt beslut från CSN hänger tyvärr på denna tenta, jag kan inte kugga för då får jag inga pengar... Men nu är den skriven och jag ska försöka sluta tänka på den för nu. 
 
När vi kom ut från salen hade våra fina faddrar från nollningen dukat upp med tentafika utanför. De hade bakat chokladbollar och bjöd på saft, bullar och annat gott, så himla gulliga! Jag var kvar och fikade en stund med åkte sedan hem till Malmö för att spendera dagen i horisontellt läge med resten av mitt tentagodis och film. Somnade nästan direkt. 
 
 
Har lagat sen fredagslunch på överblivna grönsaker i kylen. Det blev en wok. 
 
Ikväll är det finsittning för att fira att vi har gjort tenta, att vår första delkurs är slut och att vi nu officiellt inte är nollor längre! Det blir trerätters på Hallands nation och jag ska gå och duscha nu, första gången på tre, eller fyra, dagar... oops. 
1 Veronica Wallgren:

skriven

Wok är så gott! :)

Svar: Jaa! Och så enkelt! :)
Emilie

2 Amanda:

skriven

Åh, vad kul med finsittning :)

Svar: Ja, blev en av de roligaste kvällarna här i Lund :D
Emilie

Kommentera här: