gamla slott och kallbad i havet

Lördagen var så jäkla solig och härlig. Skåne bjöd på krokusar, fågelkvitter, varma kinder och vårjacka. Jag och Filippa hade utflyktsdag och åkte på en mini-roadtrip. 
 
 
 
Först åkte vi ut långt från Lund (jag har ingen aning om var, Filippa var både chaufför och gps-läsare) för att titta på slottet i Hjularöd. 
 
 
MYSTERIET PÅ GREVEHOLM! Troligtvis barndomens bästa julkalender tillsammans med Pelle Svanslös. Det är privatägt så man fick inte gå och störa närmare än såhär, men kul att se i verkligheten. Det är ju ganska maffigt. 
 
 
Vi gick en promenad i området kring slottet. Passerade en liten gård där de hade en massa höns, ankor och kalkoner (plus skälliga hundar och skrikiga barn, mycket högljutt alltså). Solen gick aldrig i moln. 
 
 
Vi parkerade vid sidan av vägen och satt i bakluckan och åt medhavd falafelmatsäck, mmmhhm, Det var så varmt! 
 
Mindre varmt blev det efteråt, då åkte vi tillbaka till stan och besökte Ribersborgs kallbadhus i Malmö. Jag var högst tveksam men hade blivit rekommenderad av flera personer att åka dit. Det kostar bara sextiofem kronor att besöka och kallbadhuset ligger på en brygga ute i havet med utsikt över Turning torso, Öresundsbron och Danmark. Det var så jäkla kul och härligt! Det överträffade verkligen mina förväntningar. Vi doppade oss (blixtsnabbt!) i havet och bastade, badade igen, bastade mer, och gjorde detta i flera timmar. Sjukt avkopplande och härligt. Tänk att jag inte badat i Sverige sedan 2011 och nu när jag faktiskt gjorde premiärdoppet var det bara fem grader! 
 
Lördagskvällen spenderades sedan hemma i Filippas soffa, alldeles mosiga och trötta efter utflyktsdag och kallbad. Rödvin och Historieätarna, win! 
1 Linh:

skriven

Åh vilken härlig dag! Och vad fint med tulpanerna! :D

Svar: Jättehärligt! :) Nu är det vår, äntligen.
Emilie

2 Syster :

skriven

Men bada du inte alls förra året o året innan de för då var du ju hemma!

Svar: Nä! Har inte badat i Sverige på flera år :P solar gärna men går aldrig i vattnet, haha
Emilie

Kommentera här: