finbesök i skåne

Nu under helgen är min bästa vän Ullis här hos mig. Så himla härligt att få hänga med en hemifrån som känner en så bra och som jag kan ha lite kravlöst sällskap med. Och det fina är att Malmö har bjudit oss på blå himmel och strålande sol, så vi har sett staden från den bästa sidan mars kan erbjuda. Vi vaknade vid halv elva ungefär på lördagsmorgonen och efter en seg frulle samt flätande av hår begav vi oss ut på upptäcktsfärd. 
 
 
Vi tog bussen mot Västra hamnen för att se havet och turning torso, är man turist i stan så är man. Hittade det här fina huset som var helt täckt i grönt, älskart! 
 
 
Tjusiga lägenheter med havsutsikt, påminde om Hägernäs strand med gågator och skaldjursrestauranger. Turning torso var halvt i molnen så där såg vi inte så mycket... 
 
 
 
Vi gick längs vattnet och även om det blåste en del värmde solen våra stackars kinder och öron. 
 
 
Hej hej! Jag hade vantar på båda händerna egentligen, men behövde titta lite i google maps ibland, hehe... 
 
 
 
Vi gick hela vägen från Västra hamnen till Lilla Torg. Där har folk redan startat med uteserveringar och eftermiddagsöl trots att våren inte riktigt är här än (i mitt tycke). Vi hittade en café och värmde oss med kaffe. Efteråt lokaliserade vi systemet för att i sista stund köpa vin innan stängning, och sedan gick vi längs ån i Malmö och promenerade tillbaka till Möllan. Tittade i butiker och hade det mysigt. 
 
 
När vi kommit tillbaka till Möllan var solen borta och det mesta var grått och kusligt. Vi avslutade Malmödagen med att gå i Pildammsparken och titta på svanar. Ikväll blir det pizza, vin och mello! :) Bra lördag ju. 
 
 
 

Kommentera här: