avocadomackor, en blåsig hamn och en fin vän

Måndag. Fortfarande påsk, ingen skola. Jag har påskpysslat, druckit vin och hängt med klasskompisar de senaste dagarna, och idag for jag över till andra sidan vattnet för att träffa min vän Freja i Köpenhamn. Vi har upplevt Koh Tao tillsammans, dykt nakna, festat, varit kära, bjudit på frukostar och kaffe, genomlidit snorkeltest och moppekrascher. Det är något speciellt med att träffa vänner från den tiden på den lilla ön. Som att vi delar något hemligt och värdefullt tillsammans. Som att hon känner en bit av mig, en person, som ingen här hemma känner.
 

Jag åkte in till Centralstationen, irrade omkring och hittade henne ståendes vid informationsdisken, alldeles rosig om kinderna och med världens leende och den kramgoaste famnen. Vi sågs senast i maj 2014 när jag var en kortis i Danmark. 
 
 
Vi tog oss hem till lägenheten hon delar med en annan tjej. Den var så jäkla drömmig. Högst upp i huset med gamla såpade trägolv, fönster på glänt och med den finaste inredningen. 
 
 
Det var en väldigt solig dag, om än ganska kall och blåsig. Men Danmark är väl för platt, antar jag (Skåne med). 
 
 
Freja <3 <3 
 
 
Hon fixade världens brunch till oss! Danskt ryebröd, goda röror, färskost, brownies, grönsaksstavar... mumma. 
 
 
När jag flyttade hem till Sverige i mars 2014 var Freja också hemma under våren och sommaren, men sedan stack hon tillbaka till Thailand en vända till och jobbade. Vi pratade om vår tid tillsammans där, hur det var när hon återvände, om vårt plugg, våra planer, om snubbar och drömmar. 
 
 
Vi gick en vända på stan också. Bland annat förbi Nyhavn, såklart. 
 
 
Alla bilder från detta ställe ser ju likadana ut. Jag orkade inte hitta en unik vinkel. Älskar dock färgerna på dessa hus, önskar att hela stan såg ut såhär. 
 
 
Jag köpte min vårjacka på en second hand i Malmö för hundratjugo kronor! Den är för stor men jag gillart, får plats många tjocka tröjor under. 
 
 
Fina vännen! Vilken bra dag. Jag fick se mycket av Köpenhamn men det bästa var att få hänga med Freja. Vi gick tillbaka till lägenheten senare och drack kaffe, åt blåbär och pratade bort några timmar till. 

Kommentera här: