avocadomackor, en blåsig hamn och en fin vän

Måndag. Fortfarande påsk, ingen skola. Jag har påskpysslat, druckit vin och hängt med klasskompisar de senaste dagarna, och idag for jag över till andra sidan vattnet för att träffa min vän Freja i Köpenhamn. Vi har upplevt Koh Tao tillsammans, dykt nakna, festat, varit kära, bjudit på frukostar och kaffe, genomlidit snorkeltest och moppekrascher. Det är något speciellt med att träffa vänner från den tiden på den lilla ön. Som att vi delar något hemligt och värdefullt tillsammans. Som att hon känner en bit av mig, en person, som ingen här hemma känner.
 

Jag åkte in till Centralstationen, irrade omkring och hittade henne ståendes vid informationsdisken, alldeles rosig om kinderna och med världens leende och den kramgoaste famnen. Vi sågs senast i maj 2014 när jag var en kortis i Danmark. 
 
 
Vi tog oss hem till lägenheten hon delar med en annan tjej. Den var så jäkla drömmig. Högst upp i huset med gamla såpade trägolv, fönster på glänt och med den finaste inredningen. 
 
 
Det var en väldigt solig dag, om än ganska kall och blåsig. Men Danmark är väl för platt, antar jag (Skåne med). 
 
 
Freja <3 <3 
 
 
Hon fixade världens brunch till oss! Danskt ryebröd, goda röror, färskost, brownies, grönsaksstavar... mumma. 
 
 
När jag flyttade hem till Sverige i mars 2014 var Freja också hemma under våren och sommaren, men sedan stack hon tillbaka till Thailand en vända till och jobbade. Vi pratade om vår tid tillsammans där, hur det var när hon återvände, om vårt plugg, våra planer, om snubbar och drömmar. 
 
 
Vi gick en vända på stan också. Bland annat förbi Nyhavn, såklart. 
 
 
Alla bilder från detta ställe ser ju likadana ut. Jag orkade inte hitta en unik vinkel. Älskar dock färgerna på dessa hus, önskar att hela stan såg ut såhär. 
 
 
Jag köpte min vårjacka på en second hand i Malmö för hundratjugo kronor! Den är för stor men jag gillart, får plats många tjocka tröjor under. 
 
 
Fina vännen! Vilken bra dag. Jag fick se mycket av Köpenhamn men det bästa var att få hänga med Freja. Vi gick tillbaka till lägenheten senare och drack kaffe, åt blåbär och pratade bort några timmar till. 

vårigt och färgglatt hemma

Jag har köpt billiga tulpaner här på Möllan och det gör att det blir så sjukt fint hemma! Att köpa blommor ingår inte riktigt i min budget just nu eftersom att jag fortfarande väntar på beslut från CSN, men kunde inte låta bli när de sålde ut stora buketter för tjugo kronor styck. 
 
 
 
Det är så lugnt i skolan just nu att jag inte vet vad tusan jag ska göra av all tid. På grund av diverse anledningar har jag fortfarande inget jobb, och när det inte är mycket plugg vet jag inte vad jag ska göra. Känns som att även om jag hänger med vänner och sådär spenderar jag orimligt mycket tid hemma? Städar, lagar mat, kollar Netflix. Saknar att ha två busiga hundar hemma. Saknar att vara i stallet. Blir rastlös när de flesta dagarna i veckan ser likadana ut. Och nu är det påsklov på väg och inte ens då har de gett oss uppgifter över påsken! Och tentaresultat kommer inte förrän efteråt, vilket innebär att jag inte tänker spendera tid med att plugga till omtenta bara för att
 
Hade jag haft pengar hade jag velat ta en spontan resa någonstans när jag ändå har sex dagars tomhet... Suck. 

gamla slott och kallbad i havet

Lördagen var så jäkla solig och härlig. Skåne bjöd på krokusar, fågelkvitter, varma kinder och vårjacka. Jag och Filippa hade utflyktsdag och åkte på en mini-roadtrip. 
 
 
 
Först åkte vi ut långt från Lund (jag har ingen aning om var, Filippa var både chaufför och gps-läsare) för att titta på slottet i Hjularöd. 
 
 
MYSTERIET PÅ GREVEHOLM! Troligtvis barndomens bästa julkalender tillsammans med Pelle Svanslös. Det är privatägt så man fick inte gå och störa närmare än såhär, men kul att se i verkligheten. Det är ju ganska maffigt. 
 
 
Vi gick en promenad i området kring slottet. Passerade en liten gård där de hade en massa höns, ankor och kalkoner (plus skälliga hundar och skrikiga barn, mycket högljutt alltså). Solen gick aldrig i moln. 
 
 
Vi parkerade vid sidan av vägen och satt i bakluckan och åt medhavd falafelmatsäck, mmmhhm, Det var så varmt! 
 
Mindre varmt blev det efteråt, då åkte vi tillbaka till stan och besökte Ribersborgs kallbadhus i Malmö. Jag var högst tveksam men hade blivit rekommenderad av flera personer att åka dit. Det kostar bara sextiofem kronor att besöka och kallbadhuset ligger på en brygga ute i havet med utsikt över Turning torso, Öresundsbron och Danmark. Det var så jäkla kul och härligt! Det överträffade verkligen mina förväntningar. Vi doppade oss (blixtsnabbt!) i havet och bastade, badade igen, bastade mer, och gjorde detta i flera timmar. Sjukt avkopplande och härligt. Tänk att jag inte badat i Sverige sedan 2011 och nu när jag faktiskt gjorde premiärdoppet var det bara fem grader! 
 
Lördagskvällen spenderades sedan hemma i Filippas soffa, alldeles mosiga och trötta efter utflyktsdag och kallbad. Rödvin och Historieätarna, win!