uti vår hage

Min midsommarafton firades med sillunch, bubbel, grillning vid sjön, lägereld, älvdans i dimman, kvällsbad och brännboll. Världen var grå men varm och allting doftade sommar och jag sprang mig svettig under våra lekar och plockade blommor i skymningen. Vi var vid sjön hela dagen. Någon gång strax innan solen gick upp igen promenerade jag hem med Malin och Erik. Vattnet var spegelblankt och lite rosa, natten var sådär tyst innan fåglarna vaknat och fladdermössen flög mellan trädgrenarna. En mycket fin midsommar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

min bror blev stor

Så hände det sig att min ena bror helt plötsligt blev nästan vuxen och tog studenten för inte så länge sedan. Tänk vad knäppt, känslan av att ens yngre syskon växer ikapp en. Åldersskillnaden mellan oss har alltid känts som tusen år men nu minskar den sakta men säkert för varje år. Nyss var han en liten skrutt som försynt satt bredvid mig och tittade på när jag valde tapeter till mina hus på Sims, eller som sprang runt på museum och busade medan jag försökte hålla historielektion. Den 3 juni tog han studenten, grattis Anthon! 
 
 
Syrran och jag i havet av familjer i väntan på utspringet. 
 
 
 
Så himla gullig och glad. 

Vi hade studentmottagning med skagenröra och grillat och skålade i bubbel och svettades. Det var junis varmaste och bästa fredag. Det känns så knäppt att för fyra år sedan tog syrran studenten i nio graders ösregn alldeles blå om läpparna, och för sju år sedan hoppade jag på ett flak och hurrade över att skolan var över och världen väntade. Nu är jag tillbaka i skolbänken men är glad över att jag hunnit så mycket och haft det äventyrligt de senaste åren. Det blir spännande att se vad min bror kommer att hitta på. 

första veckan på sommaren

 
De sista dagarna i Skåne innan jag for till Stockholm var så sjukt soliga, tropiskt varma och lugna. Skolarbetet var liksom klart och det enda vi gjorde var att hänga i parker, dansa på nation och andas in stadsdofterna på min balkong. Jag, Linh och Lisa gjorde ett besök på ett hamburgerhak i Lund som låg vid en liten hemlig innergård.
 
 
Halloumiburgare med riktiga pommes (hälften av sötpotatis) och tryffelmajo - mums! 
 
 
Vi strosade runt på mitt campus. Det var så fridfullt och övergivet för alla studenterna hade liksom skrivit de sista tentorna och stämplat ut för sommarlov. 
 
 
 
Universitetsbiblioteket är så himla fint nu när det är helt täckt i grönt! 
 
Min sista dag i skolan var svettig men rolig. Jag hade bokat ett tåg från Lund till Stockholm direkt när min redovisning skulle vara över för dagen, vilket innebar att jag fick släpa alla väskorna från Malmö till Lund, över kullerstenen till campus, in i Socialhögskolan och sen dumpa allt i ett hörn i klassrummet. Det var tjugosex grader varmt. Vi hade redovisningar och sammanfattning av terminen, jag åt min sista falafel för ett tag och jag skrattade mycket med mina klasskompisar. Knäppt att inte se dem på massa månader nu när jag fått lära känna dem och hänga så mycket detta halvår. 
 
Mitt sommarlov spenderar jag i Stockholm. Min plan är att jobba hårt, spara pengar, åka båt i skärgården, gå barfota, bada bastu på landstället, äta jordgubbar och kramas.