our new years eve in panama city

Så blev det den sista dagen på året. Vi spenderade dagen med att söka efter skugga och svalkande vind i gamla stan, vi köpte glass och vi satt i en paviljong och tittade på en sovande gubbe och pratade om Colombia. När kvällen nalkades blev det nästan kö till duscharna så vi skyndade oss in fort som fan och sen återstod det att försöka kladda på något slags smink medan svetten rann. Helen hjälpte mig att tämja mitt hår med sin medhavda plattång, vi drack sangria och överallt i stan laddades det upp med musik och dans och förväntansfulla barn. Vår innergård på hostlet fylldes med ballonger och stolar och bord plockades undan. 
 

Här är en del av nyårsgänget! Jonatan, Helen, Cissi, jag och Frida. 
 
 
Vi åt middag på en italiensk restaurang neråt gatan. Jag åt förrätt med mozzarella, varmrätt med seabass och vi delade på rödvin. Så himla gott att äta vanlig mat och det var så mysigt att sitta där och äta med alla. 
 

Vi satt kvar på restaurangen ända till klockan elva! Så vi fick raska på lite tillbaka till vårt hostel för att komma ifatt partystämningen där, vi satt ju och gäspade efter allt vin. Danskarna hade inhandlat partyhattar och glasögon, det var mycket populärt - både bland oss och bland andra vi mötte på dansgolvet. Vi kastade oss ner i hopen av folk. 
 

Luna's Castle är ett så himla fett hostel. Det är helt enormt, tar nästan hundra gäster, flera våningar, balkonger, dansgolv, tre barer, hemliga korridorer och palmer på innergården. Och från vissa håll skymtar man Panama citys skyskrapor. 
 
 
 
Vi fick gratis jägerbombs i baren av en händelse. Bartendern fattade inte vad vi ville ha så vi fick förklara, och mitt i all press och stress gav han oss drinkarna och började sedan serva andra gäster. Vi väntade snällt en stund på att få betala men gav upp efter en stund och gick ut och dansade istället... Tur det, för de kostade sex dollar styck märkte vi när vi beställde dem en andra gång... 
 
 
 
 
När det blev dags för tolvslag gick vi upp till Victors rum först där vi hade bra utsikt över stans skyline. Men det blev för trångt så vi gick ner på gatan istället och skålade i cider (champagne hade vi inte), kramades med fler vänner vi hittade där i folkmängden, tittade på fyrverkerier och skrattade. Sedan blev det mera dans såklart. 
 
 
Cissi och Anne hade koll på vilka moves som funkar och inte. 
 
 
 
 
Gott nytt år! Vi hade jätteroligt här, hoppas ni hade det med! 
 
1 Sofie:

skriven

Gott nytt år!! Ni verkar verkligen haft en jättebra nyårsafton :)

Svar: Tack! Gott nytt år till dig med, hoppas du haft det fint! Ja, vi hade det super här i stan :)
Emilie

Kommentera här: