hemmastudier och självdisciplin, hur gör man?

Det blev helg och timmarna tickar på och jag borde studera men är expert på att skjuta upp saker och gör hellre annat, trots att det jag studerar är mycket roligt. Jag har så dålig ordning känner jag, vet inte vad som förväntas av mig eller hur jag ska planera upp det egna arbetet. Lördagen började med att jag låg och drog mig i sängen och lyssnade på stadens ljud utanför fönstret (dessa gamla lägenheter är inte så väl isolerade), sedan kokade jag te och slog mig ner i soffan för att läsa några kapitel. Jag fick ändå en del gjort på förmiddagen. 

Vid tvåtiden mötte jag upp min kära vän Filippa vid busstationen - vi skulle till IKEA! Tänk vad härligt det är med vänner som Filippa; ibland ses man inte på flera år men när det väl sker är det så hårda kramar att man kippar efter luft och sedan pratas det i munnen på varann och det finns så mycket att berätta och dela med sig av. Och vänskapen är alltid lika okomplicerad och fin och viktig. Jag älskar det. Vi strosade runt i mer än tre timmar, fikade med kaffe och morotskaka, fick vagnen med våra prylar stulen två gånger (vilken galning ser inte att det ligger två jackor och en stor väska i vagnen som INTE är deras?!), och jag plockade på mig doftljus, växter och förvaringslådor bland annat. Men jag kunde inte handla så mycket som jag ville på grund av CSN-knaset såklart. Och jag har en del saker jag vill ha som är hemma i Stockholm. Det ska skeppas ner vid tillfälle. 
 
Resten av lördagen spenderades hemma hos mig. Vi lagade panang curry till middag, Linhs syster Lisa kom och åt med oss, och sedan satt vi på golvet och drack te och pratade resor, försvunna föremål och besatthet. Det doftade så gott hemma! Rökelse i köket, thaimat och doftljus i en salig blandning, haha. 
 
Min söndag har mest bestått av städning, Melissa Horns nya album i högtalarna och mer tedrickande. Jag har försökt studera men det har gått sådär. Blev distraherad och började sortera i garderoben och hittade min älskade kamera som inte fick följa med till Centralamerika, så jag blev nykär på nytt och fotograferade istället för att läsa om socialpolitik. Men jag lyckades tugga mig igenom fem tunga kapitel idag i tre olika böcker ändå. Och imorgon är ingenting schemalagt i skolan så jag är den första att åka till bibblan för lite studiero! Tänkte sitta där under dagen innan det är dags för nollning igen under kvällen. 

Om det är någon som har studietips eller billiga inredningstips till hands tas det tacksamt emot! 
 
 
1 Linh:

skriven

Åh jag blir typ sugen på att börja plugga :D

2 Linh:

skriven

Tips på två supermysiga bibliotek nära din skola - Universitetsbiblioteket - tysta salen längst in med fönster ut i grönskan eller biblioteket på nybyggda LUX! Man myser av att bara sitta där :)

Svar: Tack för tips! Idag satt jag på vårt eget bibliotek men det fanns inte så många platser i läsesalen så ska kolla in de andra två nästa gång!
Emilie

Kommentera här: