fiskmarknad och bussbiljett

Packade ihop väskan och checkade ut från Luna's imorse. Åt pannkakor och låste in väskorna i skrubben. Vår nattbuss går nämligen inte förrän klockan halv nio ikväll. Men vi hade inte bokat biljetten än, så vi skyndade iväg för att komma till bussterminalen och fixa det. Promenerade genom fiskmarknaden och stanken, Cissi skar upp hälen på glas, jag kokade inombords på grund av alla äckliga män, tappade flipfloparna konstant. Genade över motorvägen, dammigt, dammigt, dammigt. Köpte metrocard på stationen, försökte kommunicera på spanska och engelska. Fattade inte hur mycket vi skulle betala. Fattade inte var stationen var, gubben pratade och pratade och det var inte långsamt. 
 
Hittade till slut rätt tunnelbana. Folk glodde när vi kom in, svettiga och vilsna med trasiga skor och blodiga fötter. Väl framme i Albrook vimsade vi omkring en stund för att hitta rätt kö och sen stod vi där med ryggont och trängdes. När det äntligen blev vår tur insåg vi att kvinnan inte pratade engelska hon heller. Men det jag förstod av det hon sa var att vi inte fick boka bussen utan våra pass. Hade vi dem med oss? Nä, såklart inte. Inga pass, ingen biljett, välkommen tillbaka senare. 
 
Jäkla påhitt. Vi har fan rest i tre månader genom sju länder och inte EN ENDA GÅNG har vi behövt pass för att boka en bussjävel. Är så himla trött nu. Så trött. 
 
Så vi fick åka hem igen. För att hämta pass och sen tillbaka igen. 

Kommentera här: