veckan som varit

Ja, det finns ju verkligen inte mycket att spännande att skriva om nu när jag är hemma i svennebananlivet. Eller alltså, skånelivet är faktiskt väldigt spännande för mig personligen eftersom att det är någonting helt nytt för mig, men jag föredrar ju helt klart att skriva blogg när jag är ute och far i andra världsdelar än när jag är här. Nåväl, det blir vad det blir. Är ju härligt med dagbok på internet ändå, även om jag inte kan skriva så personligt, men det är kul att skriva och mycket enklare än att föra dagbok för hand. 

Veckan som just passerade innefattade plugg, föreläsningar, nollning och en ganska lugn helg. Det var en mycket intressant föreläsningsvecka där vi fick lära oss mer om socialpolitik, maktstrukturer, intersektionalitet och hur makt styr kunskap. Vi pratade om sociala konstruktioner och om vad som är "naturligt" och inte, vad är konstruerat av oss och vad kommer från naturen? Vad är manligt/kvinnligt osv och varför är det så? Fredagen var kanske den bästa dagen om än inte optimal då vi i nollningsgänget var ute och dansade på Lunds nation under natten innan så alla satt och gäspade och hade svårt att hålla koncentrationen uppe på fredagsförmiddagen. Men det var intressanta ämnen som skapade mycket diskussion och frågor. Vad härligt det är med nationsutgångarna förresten. Det är så himla kravlöst och så mycket folk, till och med på vardagar mitt i veckan! Det är så mycket blandat folk och vissa som går ut har ju varit på andra fester innan, kanske med tema, så på dansgolvet i torsdags var det både folk i pyamas och folk i skidunderställ som sprang omkring. 
 
Det regnar i Skåne och är ganska ruskigt väder med ledsna, nakna träd som pinas i vinden och folk som trycker nära väggarna på de grå perrongerna. Jag behövde vara ensam i helgen och orkade inte vara social så jag höll mig mest inomhus och pluggade, tittade på film och drack glögg (japp, jag var ju inte hemma över jul så tar igen lite nu..) och tända ljus. Googlade upp närmsta Willys och begav mig ut på söndagsshopping med matlista för veckan. Det blir tre rejäla portioner av spaghetti och köttfärssås (Anammas sojafärs), vegolasagne med fetaost samt wok med antingen kokosmjölk eller ostronsås. Jag räknar med minst tre matlådor från varje middag. Känns bra att jag har lärt mig vara husmoderlig tidigt i livet, samt att åren som butiksanställd har lärt mig vikten av att fixa matlådor. Jag må vara en fattig student, men jag vägrar leva på nudlar. (Tack till mamma som bjussat på en Linas matkasse också, den kommer nästa vecka!). 
 
 
Boar in mig så gott det går men jag tog ju inte med så mycket från Stockholm förutom ett gäng kläder. Farfars gamla kamera fick jag med mig, så den står i fönstret nu. Så himla fin. Pappa hittade den bortglömd någonstans och var nära att slänga den, tur att han inte gjorde det! 
 
 
Orkidén är så vacker! Gör mitt bästa för att hålla den vid liv, dvs inte övervattna och dränka den vilket brukar vara fallet med de få krukväxter jag har haft. 
 

Typiskt frukostbord numera. Knäckemackor med ost och smörgåsgurka, chaite med massa mjölk, kokt ägg med Kalles. Och så alla dessa böcker. 
 

Och såhär ser jag ut nästan varje dag, hej hej. Halsduken är längre än mig och jag har haft den i snart elva år för Lotta gav mig den när jag gick i nian och var femton år, häftigt ju. Att klä sig varmt var något jag och mina klasskompisar lärde oss snabbt, det är iskallt i Socialhögskolans gamla hus! Jag sitter med halsduken som en filt på alla föreläsningar... 

Hoppas ni också hade en fin helg! Jag ser att ni är en femtio, sextio stycken här varje dag fortfarande men jag kan tyvärr inte blogga på samma sätt som när jag var ute och reste, ledsen för det. Men hänger ni med tills det blir vår i Skåne lovar jag att det kommer laddas upp vackra foton här! ;) 
1 Emma -Merakibeauty.se:

skriven

så fina bilder :)

Svar: Tack! :D
Emilie

Kommentera här: