stockholmshelg

Efter en vecka av mera nollning, fruktansvärt blåsigt väder, något sega föreläsningar och svårigheter med både koncentration och struktur blev det äntligen torsdag och jag åkte hem till Stockholm. Hade längtat i två veckor och räknat ner dagarna. Jag fick sällskap av två klassisar på tåget, vi satt i varsin vagn och studerade ett tag men träffades i bistron för en kaffe. När jag klev ut på perrongen på Stockholm C var det mycket kallare än Malmö och det var svårt att dra rullväskan på de slaskiga, grusiga vägarna. Ännu värre blev det när jag fick släpa mig uppför backar och trappor i Hägernäs. Svetten rann, hjulen fastnade, ryggsäcken skavde, snoret droppade i halsduken. Men det gick bra, jag kom fram. 
 
Åh, vad härligt det är att få vara i hemstaden på besök, på semester. Jag hade det så fint hemma denna gång att jag kände mig alldeles olustig och konstig på söndagsförmiddagen när timmarna närmade sig avgångstid. Ville ha en till kväll med tjejerna, de som känner mig så väl och vet nästan precis vad jag tänker hela tiden, ville få fler kramar av familjen, få busa med hundarna, att andra lagar mat till mig. Men efter en brunch på Vaxholms hotell med hela tjocka släkten (mmhm, skagenröra och glassbuffé!) stod jag på centralen igen med ännu tyngre väskor efter en räd till förrådet (fick med mig både köksmatta, överkast och mer kläder) och kände mig ensam. Hade musik i öronen på så hög volym att allt annat stängdes av. Satt och stirrade på stressat folk som for förbi, fingrade på min trasiga dragkedja, väntade in tåget. Sov på Snälltåget ner till Malmö trots att klockan bara var sju. Var helt utmattad och läste bara två kapitel innan jag gav upp. 
 
Idag är det måndag och nu har mitt tentaplugg officiellt startat. Har suttit och jobbat med ett grupparbete idag i mjukiskläder, druckit gratiskaffe och tittat på gamla tentor med mitt härliga gäng favoritpersoner. Och solen har skinit precis hela dagen och fåglarna sjunger, känner mig mycket bättre, trots nervositeten över vad som komma skall. 
 
 

Kommentera här: