åtta och en halv timmes plugg

Idag gjorde jag det! Jag satt på mitt arsle i mer än åtta timmar och fick saker gjort! Helt fantastiskt. Antar att vårt tentaplugg startat officiellt nu eftersom det sista grupparbetet är över och det enda som återstår nu är att läsa så att ögonen blöder till nästa fredag. Jag har inte så mycket ångest som jag kanske trott att jag skulle ha, men nog är jag lite nervös och känner mig olustig.
 
Klockan sex gick jag upp imorse. Satt på pågatåget till Lund medan det fortfarande var mörkt och gick genom ett blåsigt Lund (ja, ta mig fan, det blåser jämt i Skåne!) till Akademibokhandeln som började med bokrean idag. Det var så himla mycket jag ville köpa, speciellt kokböcker och nya pocketutgåvan av Mobergs Utvandrarna, men plånboken tillåter inte detta. Jag gick och fingrade på böckerna istället, bläddrade, läste, tittade på bilder. Köpte dock en bok, det unnade jag mig - biografin om Astrid Lindgren, proppad med bilder, brev och berättelser. Ser så mycket fram emot att läsa den när tentan är över. 

Jag kom till Paradiset (ja, kvarteret där Socialhögskolan ligger heter så, gulligt ju) vid halv nio och gick in på Eden och satte mig i tystnaden. Plockade fram datorn. En kopp kaffe. Telefonen på ljudlös. Och sedan var jag igång till klockan fem. Fick sällskap vid bordet av Ella, Moa, Alma och Sam och även om vi pratade lite emellanåt samt tog lunchpaus var vi så sjukt effektiva! Känner mig toknöjd. Och vad skönt det är att få sitta och diskutera gamla tentafrågor med de andra. 
 
Det kan nog gå bra detta. Åtta dagar kvar. 
 
 
1 Malin:

skriven

Heja dig! :D tentan kommer gå galant!

Svar: Taack! Jag hoppas det :D
Emilie

Kommentera här: