krukväxter och vimplar

Hej hopp, jag pimpar hemmet bäst jag kan med tanke på att 1) jag hyr i andra hand och vill inte släpa ner alla prylar från Stockholm då jag inte kommer bo här för alltid och 2) jag har begränsad budget pga inga csn-bidrag eller lån och 3) det är en hyresrätt så jag vågar inte spika upp grejer på väggarna. Men såhär ser det ut nu iallafall: 
 
 
Jag fick ner mitt överkast samt en köksmatta från besöket i Stockholm förra helgen, och jag fick en rabattcheck från Ellos så att jag kunde köpa den här jättestora mattan billigt (den är 170x240cm så den är under soffan också).
 
 
Två krukväxter från ICA har tillkommit i fönstret, de kostade bara tjugo kronor styck så det tyckte jag var toppen, hoppas nu bara att de överlever. Sedan är det farfars gamla kamera såklart, lite ljus, en orkidé som stormtrivs samt en bok från bokrean. 
 
 

Ser fram emot att läsa Astrid-biografin när det satans tentaplugget är över. Jag har inte vågat läsa i den än pga rädsla för att bli distraherad. 
 
 
Jag började med att sätta upp några bilder på garderobsdörrarna... Det eskalerade och gick överstyr och nu är det lite samma känsla som det var i mitt rum när jag var tretton år och tapetserade hästar överallt. Men det gör inget egentligen, färgglatt och kul klick i hallen, tänker jag. 
 
 
Min drömkille kluddades också upp <3 <3 Det här är för övrigt den bästa bilden av alla jag sett på honom. 
 
 
Efter tips från Lisa köpte jag också färgglada vimplar från TGR. De passade mycket bra i hallen tillsammans med den fina lampan och cykelplanschen Linh lämnade kvar.
 
 
Fick med mig några kokböcker från Stockholm också, jippi! Gillar ni också indisk mat rekommenderar jag David Batras bok. Jag vet, kändiskokböcker är verkligen överproducerade och oftast tråkiga men inte Batras! Sjukt fina bilder och recept jag faktiskt använder. 
 
Och lite så ser det ut hemma hos mig. 
 

stenugnsbageriet en lördag

Jag låg i sängen och lyssnade på P3 medan lördagsmorgonen såg alldeles disig och sömndrucken ut utanför fönstret. Det här är det bästa med att inte ha en sysselsättning annat än plugg just nu, jag kan ju ta sovmorgon! Skönt att kunna unna mig att inte ställa något alarm ibland. Jag satt på golvet i en leopardpyamas och åt knäckemackor till frukost, tittade på Skavlan och blev tårögd när Martina Haag pratade om brustna hjärtan. 

 
Mitt hår börjar minsann bli lite vågigt igen! Long time no see. Inväntar spänt på att få se om det slutar i ett friss eller faktiska lockar. 
 
 
Idag bestämde jag mig för att ta en paus från studier så jag åkte in till Lund för att fika med Ellie på Stenugnsbageriet. Det är supertrångt där inne men ack så mysigt. Överallt hänger busiga murgrönor, det doftar kaffe och kardemumma och personalen var gullig och snäll. 
 
 
Efter fikat åkte jag tillbaka hem till Malmö, skrev matlista, packade påsar och knatade ner till busstationen. Handlade kommande två veckors mat typ, köpte blomkrukor, fick kramp i fingrarna när jag skulle bära hem allt. Diskade undan sex dagars disk (fy!) och ska nu spendera kvällen med film och glass. Tur att jag träffade Ellie idag, annars hade det varit en riktig ensamdag. Men jag tycker att det är rätt skönt ibland, jag är duktig på att vara ensam när jag mår bra. Kan tycka att det är ganska mysigt att stöka runt hemma med radion på i köket, mörkret utomhus och ett knippe rökelse som sprider god doft i lägenheten. 

åtta och en halv timmes plugg

Idag gjorde jag det! Jag satt på mitt arsle i mer än åtta timmar och fick saker gjort! Helt fantastiskt. Antar att vårt tentaplugg startat officiellt nu eftersom det sista grupparbetet är över och det enda som återstår nu är att läsa så att ögonen blöder till nästa fredag. Jag har inte så mycket ångest som jag kanske trott att jag skulle ha, men nog är jag lite nervös och känner mig olustig.
 
Klockan sex gick jag upp imorse. Satt på pågatåget till Lund medan det fortfarande var mörkt och gick genom ett blåsigt Lund (ja, ta mig fan, det blåser jämt i Skåne!) till Akademibokhandeln som började med bokrean idag. Det var så himla mycket jag ville köpa, speciellt kokböcker och nya pocketutgåvan av Mobergs Utvandrarna, men plånboken tillåter inte detta. Jag gick och fingrade på böckerna istället, bläddrade, läste, tittade på bilder. Köpte dock en bok, det unnade jag mig - biografin om Astrid Lindgren, proppad med bilder, brev och berättelser. Ser så mycket fram emot att läsa den när tentan är över. 

Jag kom till Paradiset (ja, kvarteret där Socialhögskolan ligger heter så, gulligt ju) vid halv nio och gick in på Eden och satte mig i tystnaden. Plockade fram datorn. En kopp kaffe. Telefonen på ljudlös. Och sedan var jag igång till klockan fem. Fick sällskap vid bordet av Ella, Moa, Alma och Sam och även om vi pratade lite emellanåt samt tog lunchpaus var vi så sjukt effektiva! Känner mig toknöjd. Och vad skönt det är att få sitta och diskutera gamla tentafrågor med de andra. 
 
Det kan nog gå bra detta. Åtta dagar kvar.