en söndag med picknick och potatismos

Jag längtar ner till Skåne nu så att jag kan få fylla mina skåp med mat, få sova i en riktig säng, slippa gå till jobbet så tidigt om morgonen och köpa nya murgrönor att ställa på alla tänkbara ställen i lägenheten för att grönt är skönt när det blir höst. Men samtidigt älskar jag dagarna i Stockholm eftersom att det känns som att jag har så härliga spontanhäng med mina vänner just nu. Vi picknickar i Hagaparken, lagar middagar, går promenader, spelar spel och gör glass. Det kommer att bli lite ensamt i Malmö och Lund eftersom att jag ännu inte etablerat samma starka relation och band till mina klasskompisar, och för att studentumgänge än så länge mest inkluderar fest och fylla och mer sällan en kväll hemma med middag. Båda är förstås kul. Men jag gillar verkligen vanliga tisdagar med en kompis eller fler, att trängas tillsammans i ett kök, äta ihop, göra en äppelpaj och sitta på golvet och pilla i varandras hår och glömma bort vad klockan är. 
 
 
Förra söndagen var det sol och vi låg ute hela dagen och åt brieost med fikonmarmelad och kisade i solen och spelade kort. 
 
 
När parkeringstiden skulle gå ut om fyra minuter packade vi ihop och gick tillbaka till bilen med alla picknickkorgar och filtar. Såhär vackert var det klockan fem. 
 
 
Vi körde förbi sjön på vägen hem för ett kvällsdopp. Det var nästan vindstilla och bryggan var solvarm. Vi träffade en massa andra vänner som bjöd hem oss för middag med k*ttbullar, potatismos, lingonsylt och egeninlagd gurka. Så kvällen avslutades där med film till jättesent trots att jag började klockan sex dagen efter. Tur att vi alla nästan bor på samma gata så att det är nära till sängen. 
1 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

nice

Kommentera här: