ulriksdals slott och tusen pelargoner

Jag har varit hemma i Stockholm ett par dagar! Det var väldigt härligt och kul men dagarna gick lite för fort. Jag hade velat hinna göra mer, men så är det väl jämt. Jag har ju ändå varit hemma mer än jag trodde att jag skulle vara denna termin, särskilt med tanke att jag kommer upp igen för praktik vecka nitton. 
 
 
I lördags åkte vi till Ulriksdals slott och trädgårdar för att promenera, fika och handla blommor. Anna tog bilden. 
 
 
 Det var väldigt höstigt och kunde egentligen ha varit oktober och inte april att döma av omgivningarna. 
 
 
 
Väldigt många drömmiga hus häromkring. 
 
 
 
Hittade snödroppar, inte så höstigt längre. 
 
 
Sedan gick vi in i Ulriksdal enorma växthus. Det var alldeles varmt, gosigt och fuktigt där inne, jag stormtrivdes. Vi fantiserade om hur fint det skulle vara att bara fylla ett rum hemma med citronträd, fikonträd och andra exotiska växter. Det var roligt att gå omkring och njuta av alla fina blommor även om jag inte kunde köpa något för att ta med mig till Skåne...
 
 
Gillar alla hängiga, klängiga växter. Vill typ bara ha sådana hemma. 
 
 
 
 
Fanns två oändliga rum med endast pelargoner. Jag tycker att de är fina men de luktar lite för starkt av tant. Associerar dock pelargoner med en solig punschveranda om sommaren, vilket är fint förstås. 
 
 
Tjejerna köpte pelargoner, plättar på tråd och minikaktusar. 
 
 
 
Efter shopping blev det fika. Kaffe, bulle, kladdkaka, dadelbollar... Urmysigt. Resten av lördagen spenderades med Alicia (första kompisdejten på snart fyra år!) och på kvällen låg jag under en filt i Elins soffa och tittade på Aladdin. Hemskt nöjd med starten på Stockholmshelgen! 

Kommentera här: