en helg med malin

Malin tog tåget från Stockholm för att hälsa på mig några dagar! Jag mötte henne på tågstationen på fredag kväll alldeles tomatröd i ansiktet för att jag spenderat hela dagen utomhus i den starka aprilsolen. Glömde bort att jag numera är vit som ett lakan och jag ville maxa solvitaminerna (tre timmar vid domkyrkan med Filippa och sedan några timmar i Stadsparken med kubbspelande socionomstudenter). Jag och Malin var vakna till klockan två på natten för att prata av oss om livet innan vi somnade. 
 
 
På lördagen åkte vi in till Lund! Skåne visade sin soligaste och vårigaste sida med körsbärsblom och magnoliaträd precis överallt. Det bådar gott inför Valborg. Jag visade henne runt universitetsområdet först så att hon fick se var jag spenderar det mesta av min tid. 
 
 
 
Universitetsbiblioteket. 

 
Vi köpte jordgubbar på Mårtenstorget och gick ner till Botaniska trädgården och satt där en stund. 
 
 
 
Efter några timmars promenerande runt i stan blev det dåligt väder. Den här bilden är tagen precis innan himlen öppnade sig och regnet öste ner. Vi tog skydd inomhus och åt falafel till lunch. Efter det tog vi tåget tillbaka till Malmö för att gå på loppisar på Möllan där jag bor. 
 
 
Vi var inne på Myrorna hur länge som helst och rotade runt. Båda två köpte några billiga plagg! Jag har inte handlat kläder på hur länge som helst så det kändes lite lyxigt att komma hem med en ny tröja. Inne på Emmaus fingrade vi på Gröna Anna-porslin, böcker (Malin handlade) och lampskärmar. På Humana testade Malin platåskor som såg ut som att de kom från rymden. 
 
Väl hemma blev det lördagsmiddag. Vi lagade en saffranspasta med jordärtskockor, chili och citron som jag hittade på en blogg. 
 
 
En flaska vin fick vi i oss också. Så himla bra lördag <3  

Jag önskar att jag kunde ha kompisar boende hos mig jämt! Men nästa helg är det Valborg. Då smäller det. Åtta stycken kommer gosa här hemma hos mig då! Det blir som ett litet socialt experiment med tanke på att jag bor på trettiofem kvadratmeter.  
1 linh:

skriven

guud vad mysigt det låter!! Och ja det ska bli spännande att höra dig berätta om valborghelgen sen och ditt sociala expriment, haha. Minns du när vi bodde 6 tjejer på valborg i mitt korridorsrum?

Svar: Det var en toppenhelg med Malin! Haha ja gud, att vi fick plats! Då har vi ju faktiskt mycket mer plats i malmölägenheten i jämförelse med ditt korridorsrum!
Emilie

2 Pappa:

skriven

Jaha jag som hade tänkt komma ner med några polare.....

Kommentera här: