new york dag 2

Under vår andra heldag i staden har vi promenerat bort till starten av High Line (ett gammalt tågspår som går en bit ovanför marken, ungefär som Bangkoks skytrain, och som nu är ett promenadstråk med träd och grönska), gått runt i Chelsea Market, genom Greenwich Village och Nolita och sedan hela vägen ner till businessdistriktet för att se Ground zero (vilket var häftigt). Värmen var oslagbar idag, tänk er den finaste soligaste sommardagen i Sverige utan ett enda moln på himlen. 
 
 
 
Vi är nöjda med vårt hostel. Finns inget att klaga på. Rent och fräscht med en doft av klorin i trapphuset och lila väggar. Goda bagels till frukost och fritt wifi i alla common areas. Och det ligger i Chelsea vilket betyder att det är nära till precis allt, tycker vi. 
 
 
De börjar förbereda för Halloween nu... Pumpor i precis hela staden. 
 
 
 
 
Vi kom upp på High Line tidigt på förmiddagen så det var inte speciellt mycket folk ute vilket var skönt. 
 
 
 
 
Tyckte om Greenwich Village! Mycket, mycket trevligare än skyskrapeområdena.
 
 
 
Vi passerade genom Chinatown på vägen ner till Ground zero. Var som att komma in i en egen liten värld. 
 
 
 
Ground zero var både mäktigt och sorgligt att se. 
 
 
 
Efter att vi vandrat lite vilse i businessdistriktet och varit nere vid vattnet tog vi tuben upp till Prince street för att leta lunch. Vi köpte veggie burritos från en Taco Truck vid sidan av vägen och satte oss tillsammans med alla studenterna i Washington Square Park och solade en stund. Folk låg utan kläder i gräset och jobbade på sista brännan, någon spelade musik, en annan gjorde ett tråkigt street performance. Väl mätta och glada åkte vi hem till 20th street och nu har jag officiellt blåsor på båda fötterna. 
 

Kommentera här: