våra dagar i San Juan del Sur

Nu har vi varit i San Juan i nästan en hel vecka och jag kan inte fatta att det har gått så himla snabbt! Jag var ju sjuk när vi kom hit så jag missade det stora partyt på söndagen samt surfingen (vilket ändå inte gjorde så mycket eftersom att jag är så rädd) men sedan jag mått bättre har det varit några fina dagar. Ganska lata dagar. Vi vaknar när vi vaknar och sedan går timmarna i lugn takt där vi äter, ligger på stranden, går runt i stan, köper glass, lagar mat i hostlets trånga kök. Det har varit lobster partys, surfvågor, bikinishopping och filmtittande på agendan. Hostlet vi bor på ligger på en bakgata och är färgglatt i orange och limegrönt, det heter Suenos del Mar och vi betalar bara 4:50 dollar per natt. Rummet som jag och Cissi sover i är ett mycket trångt dorm med åtta sängar men det gör inget. Vi trampar varandra på tårna men alla är trevliga. Två glada australiensare, en mycket tyst spanjor, en trevlig tyska, en surfkille med halmhatt och en som jag inte vet vad han är för något.

Eftersom att San Juan är surfmeckat finns det en massa västerländska moderniteter i denna lilla by. Godsaker som pizza, italiensk glass och hamburgare är sådant vi har njutit av. Planen för ikväll, vår sista natt här innan Costa rica, är att köpa hem några flaskor rödvin och spela Spoons hela stora gänget. Jag hade en dipp för några dagar sedan då jag bara kände mig sjuk, hängig och deprimerad och allt kändes sämst, men nu har det vänt och jag är på väg uppåt. Är förväntansfull och sprallig.  
 
Imorgon bitti far vi till Costa rica oavsett baksmälla eller trötthet. Vi räknar med att det kommer att ta cirka åtta timmar och orimligt många bussbyten innan vi är framme i en stad där det finns en vulkan, vattenfall och varma källor. Nicaragua har varit roligt men absolut inte det bästa på resan, så det känns bra att lämna och hitta guldkorn i ett annat land. Dyra guldkorn, blir det. Costa rica är hutlöst dyrt, men det ska nog gå bra. Här nedan kommer lite bilder från Cissis dag i vågorna, enjoy! 
 
 
 
Mikkel visste hur det skulle se ut...
 
 
 
Heja Clara!
 
 
 
Cissi sammanfattade surfdagen som att det var kul att pröva på, men att det är mycket roligare att dyka och att hon nog kommer hålla sig till dykningen i framtiden ;) 
 

Kommentera här: