så var vi bara två

Det tog oss tolv timmar dörr till dörr från vårt hostel i San Juan till vårt hostel i La Fortuna, Costa rica. Det var otaliga bussar med skrikande kristna gubbar som viftade med biblar i mittgången, skumpande vägar, en border crossing med några hundra tältande kubaner på marken, och en regnig färd ut mitt i ingenstans. Vi hade ett tårfyllt farväl med Jessica vid gränsen till Costa rica (vi har ju hängt ihop sen Mexico!) för hon skulle till San José för att träffa en vän från USA. Och så hamnade vi andra sex i La Fortuna. Ett litet skitsamhälle vid en motorväg och det enda hostlet vi hittade som inte ruinerar oss ligger i ett köpcentrum bredvid ett gym som spelar deep house hela dagen... Vi alla var mycket gnälliga och trötta igår och insåg att det var dags att skiljas åt helt, Jessica är inte den enda som ska åt annat håll. 

Vi lagade pasta och tomatsås till middag i hostlets kök och satt och tjattrade med managern huruvida vi skulle få tillbaka i växel i colones eller dollar. Kände bara att han ville blåsa oss på pengar via sättet han knappade in siffror på sin miniräknare. Sedan blev det en del googlande om resvägar. Tanken var att klättra vulkanen här i La Fortuna men vädret är så himla dåligt så det går inte. 

Så nu idag, denna grå lördag, sa vi hejdå till resterande i gruppen. Mikkel och Selma är på en tight resplan då de ska vara i Colombia om bara en vecka så de skyndar sig ner till Panama i skrivande stund och skippar Costa rica helt och hållet. Elisabeth och Clara ska snart lämna Centralamerika så de ska till Monteverde och åka ziplining innan det är dags att dra. Och jag och Cissi ska bege oss till Playa del Coco för att dyka. 

Så det blev många kramar idag. En mycket, mycket sorglig dag. Inte hjälper det heller att det regnar, att vi har sex timmar buss framför oss eller att jag inte ätit någon mat idag. 

Gud, vad jag kommer att sakna er! Vad roligt vi har haft ihop den här himla långa tiden. Puss på er, ni är bäst. 

Känns väldigt tomt nu.


Mikkel och jag vid gränsen igår. Jag ser lite ut som Wallace & Gromit, hehe.

1 mamma:

skriven

Är det bara du som kommer hem 12/1 ?

Svar: Japp! Cissi stannar en stund till, vet inte hur länge.
Emilie

2 Malin:

skriven

Haha, du ser faktiskt ut som dom! Sööööt! :D

Svar: Hahaha jaaa jag vet inte vad som hände med mitt leende där ;)
Emilie

Kommentera här: