out at sea

Hej bloggen, tänk, vad längesedan jag skrev. Jag har faktiskt varit ute och rest lite sedan sist! En minisemester där jag, syrran och Ullis for till Egypten för en liveaboard där vi dök som sjutton i åtta dagar. Vad är en liveaboard, undrar säkert dem av er som inte är så insatta i dykvärlden. Det är kort och gott en stor himla båt, en grupp människor på den, ett stort hav och sedan bor man ihop under ett antal dagar och bara dyker, dyker, dyker, trängs i en liten cabin, kollar på stjärnorna, äter massa mat och låter solen skina på ansiktet. Det där med sol blev det ju lite av och till med eftersom att det är vinter i Egypten just nu och januari är den kallaste månaden. Under våra åtta dagar där hade vi väldigt omväxlande temperaturer; allt från tjugofyra grader och helblå himmel (låg i bikini på soldäcket!), åtta grader och ilsken vind på kvällarna (två lager tjocktröjor och varm choklad), molnigt och femton grader (sitta utomhus, men med en filt) och solsken och krispigt friskt (som en fin vårdag i Sverige). Vattnet var det kallaste jag dykt i om man jämför de tropiska grader jag är van med sedan Koh Tao, som varmast hade vi tjugotre i vattentemperatur, som kallast tjugoen och jag skakade tänder och frös som en liten gris men jag ville aldrig gå upp ur vattnet ändå för att allt var så fantastiskt. 

Jag ska berätta mer, lovar. Har inte varit såhär lycklig på flera månader som jag var på den där båten. Efter en oändlig tid av tårar, brustet hjärta och ensamhet som ätit upp mig långsamt har jag förra veckan skrattat och haft roligt och aldrig tänkt på sorgliga saker. Jag kände mig levande. Det känns skönt att veta att jag inte är dead inside, att jag, som jag känner mig själv, fortfarande finns inuti och att jag kan locka fram det, bara att det tar lite tid. Jag fick höra från folk på båten att jag var rolig, glad och social. Det var det finaste de kunde säga till mig för jag har inte känt mig så på nästan ett år för att jag gråtit så mycket. 

Jag har dykt med hajar också, vilket förstås har gjort livet bättre. Hade en vacker haj bara några meter ifrån mig. Blodet rusade och jag sken av lycka efteråt. 

 
 
 
 

Kommentera här: