att kunna vara uppe hela nätterna i tystnaden utan att vara ensam

Jag tänker såhär, nu efter att jag kommit hem från Egypten och känner mig så himla glad, att jag skulle ha dragit i höstas. Jag tänkte ju att jag skulle åka, släppa allt här hemma igen och bara åka, bort bort bort, läka hjärtesorgen och vara lycklig igen. Men det blev inte så, för jag skaffade en lägenhet, fick fast tjänst på jobbet och vågade inte lämna allting, hade inte orken och kraften i all olycklighet att sticka ifrån den lilla trygghet jag ändå fann här hemma. Så jag blev hemma, och nu i mars når jag ettårsdagen av tiden jag spenderat i Sverige. Det skrämmer mig lite, men det känns bättre nu. För i Egypten fick jag det bekräftat, att jag kunde vara lycklig igen alltså. Så himla längesedan jag känt så. Nu känns det som att 2015 blir året då jag verkligen kommer att klättra uppåt igen, om det så blir plugg eller resa har jag inte bestämt ännu, men jag lovar mig själv att jag ska ta mig i kragen och göra det som känns bäst i hjärtat. Det är ju lätt att vara efterklok och tänka i efterhand att jag skulle ha åkt för sex månader sedan, men att ångra kan ju inte hjälpa det som aldrig hände, så jag får helt enkelt göra mitt bästa för att göra bra val nu detta år istället. 

Veckan i Egypten gick väldigt snabbt. Jag är ju inte riktigt van vid att göra så korta tripper... Det var iallafall jag, syrran och Ullis som drog dit med målet att dyka järnet och ha sjukt kul, och båda målen blev uppfyllda. Vår båt, Blue Voyager, var en dröm och våra dagar har bara kretsat kring att dyka, äta, spela spel och umgås med ett gäng tokiga britter. Vi åkte med blueotwo och jag har inte ett enda dålig ord att säga om det företaget. Jag vill rekommendera dem till alla er som söker efter en dyksemester med hög klass, bra service och rimligt pris. Nåväl, slut med reklam. Vad var det bästa med vår vecka? 

- Jag skrattade mycket. Seriöst, jag har haft middagar på båten där jag skrattat så att tårarna runnit och kinderna värkt. 

- Jag fick många close ups med hajar. Oceanic white tips, grey reef sharks, thresher sharks... Helt makalöst fantastiskt helt enkelt. 

- Jag har gjort tre dyk om dagen på korallrev jag aldrig sett maken till, gjort dyk i stark ström, oändliga blå avgrunder, sett hundra år gamla vrak. 

- Jag har suttit uppe på däck om natten och tittat på stjärnorna och inte varit ensam. Inte ensam. Inte känt mig rädd, olycklig, kall. 

- Jag har ätit så magen spricker. Nybakt bröd, bufféer, frukt, desserter... 

- Jag har fått spendera massvis med tid med några av de bästa människorna jag vet: min syster och Ullis. 

 
 
 
 

Kommentera här: