vattenfallsdagen

Vi sov första natten i Montezuma på ett litet hostel som heter Le Parque. Där kostade det tio dollar i ett fyrbäddsrum. Det var familjärt men badrummen var lite halvsmutsiga och köket var väldigt stökigt, så vi flyttade till Downtown hostel morgonen efter som var ungefär samma pris men mycket större och renare, plus att pannkakor och kaffe ingick till frukost! På Le Parque blev vi dock vänner med en kille i vårt rum som presenterade sig som Erik. Han är Tico uti fingerspetsarna, alltså han är född och uppvuxen i Costa rica, men han har rest världen över ett flertal gånger. Han var väldigt trevlig och kul och frågade om vi ville följa med till vattenfallen, så det gjorde vi! 
 
 
Det var inte helt lätt att gå dit. Ibland gick vi på mjuka jordstigar i skogskanten, och ibland fick vi balansera på de vassa klipporna medan vattnet silade sig genom tårna. 
 
 
Så himla fint när vi väl kom fram dock! Vattnet var uppfriskande kallt och vi plaskade omkring en bra stund. Det var en så härlig plats och vi var inte många där ute i skogen. Vi badade, värmmde oss i solen, åt frukt, hoppade från klipporna och fotograferade. 
 
 
Vi klättrade vidare genom skogen. Slet i trädrötter för att komma uppför sandiga branter och tassade barfota på de mjuka löven bland träden. Erik är duktig på fåglar och apor så han berättade lite om vilka slags djur vi hörde i skogen. Sedan kom vi till två andra vattenfall. Cissi sitter som Näcken där till vänster i bilden ovanför. 
 
 
 
Tiittade på medan männniskor hoppade nerför detta tolv meter höga vattenfall. Det är förstås ingenting som jag vågar (inte Cissi heller). De fick passa sig så att de inte drogs med över kanten ut över det första, största vattenfallet som lurar där nere. 
 
 
Vi var ute i skogen vid vattenfallen i nästan fyra timmar! Men det tog ju en stund att gå tillbaka till Montezuma också genom den där terrängen. Våra ben var som gelé. Var alldeles skakis i nerförsbackarna. När vi kom tillbaka till stan gick vi till ett litet vegohak och åt kokoscurry och drack lemonad. Resten av den eftermiddagen fördrev vi i varsin hammock på vårt nya hostel. Och det var den onsdagen. 
1 mamma:

skriven

Vandrade du i flipfloppar ? Då förstår jag att det var jobbigt.
Det ser jättemysigt ut. KRAM! Nu löper båda hundarna. Dom är helt galna.

Svar: Nä, gick faktiskt mest barfota och hade flipfloparna i väskan. Ibland var jag tvungen att ha dem på mig för att stenarna var så vassa.
Haha, jobbigt. Ska Lisa ha några valpar snart eller?
Emilie

Kommentera här: