tjejer som sjunger på spanska och doften av mynta

När vi kom till Panama city sov vi två nätter på ett hostel i business district som heter Casa Areka. Det var ganska billigt, rent, med air con och en liten pool. Men personalen var lite lam och det låg i ett ganska ocharmigt område med köpcentrum och tutande trafik. Det var dock skönt att starta vår stadsvistelse där, vilken glädje att kunna vara i poolen och bada mitt bland den kvävande, varma stadsluften. 

Idag packade vi ihop. Vi vinkade in en taxi och bad honom köra oss till gamla stan. På vägen dit hade vi en konversation på haltande spanska där jag förstod vartenda ord han sa men kunde inte ge några svar förutom några korta meningar med så dålig grammatik att min gymnasielärare hade rodnat. Så fort vi kom fram till gamla stan och vårt nya hostel, Luna's castle, kändes allt bättre. Långt borta var skyskraporna, vi välkomnade de små gatorna och fönsterluckorna och charmiga husen. Och jösses, vad stort vårt hostel är! Flera enorma tolvbäddsrum, minst sex meter i takhöjd, stora fönster, knarriga mörkbruna trägolv och målningar i taken. Helt fantastiskt. Och, två barer, en innergård och massa kul folk verkar det som. Just nu håller hostlets bartender på att förbereda inför kvällen så han skramlar runt i köket med lime, kokos, ananas, ingefära och mynta. Kokar, mixar, hackar. Det doftar gudomligt på hela våningen. Och i rummet bredvid där jag sitter nu är det tre tjejer som spelar gitarr och sjunger glada och fina låtar på spanska. Mycket peppig stämning. Folk applåderar och sjunger med. 

Tänkte ju att jag skulle börja fotografera lite igen och nu är det väl dags med tanke på att gamla stan är så fin här, men annars har jag haft noll lust och inspiration hur länge som helst! 

Idag har vi mest vandrat omkring. Fiskmarknad, lämnat och hämtat tvätt, svettats, pekat finger åt vidriga män (kan de ALDRIG lämna en ifred???!) och handlat mat och nyårsförnödenheter. Vi har bunkrat upp med sangria! 

Hörs vi inte innan nyår önskar jag er ett Gott Nytt År nu! Hoppas ni alla har roligt, det ska iallafall vi ha här i Panama city! :) 


Från vårt rum har vi en bra utsikt över stans vatten och skyline. 
1 Elin:

skriven

Gott Nytt År! Ses om 12 dagar! 😃

Svar: Gott nytt år! Ja, herregud, nu är det inte långt kvar! :D
Emilie

2 mamma:

skriven

Gott Nytt År till dej och Cissi !

Svar: Gott nytt år! Hälsa alla!
Emilie

Kommentera här: