juletid

Dan före dopparedan. Jag och syrran befinner oss i någon slags vildmark någonstans på vägen mellan Bocas och David, cirka tusen meter över havet. Hostlet vi bor på är målat citrongult med läskiga Salvador Dali-inspirerade väggmålningar i köket. Vi blickar ut över bergen och på kvällarna kommer det hungriga små djur från träden och tigger mat. "Honey Bear" kallas de, men ser mest ut som en korsning mellan tvättbjörn och possum med sina långa randiga svansar och stora, blänkande ögon. 

Det är mycket vackert här. Men kallt. Och ganska regnigt. Vi traskar runt med strumpor i flipfloparna, sover fullt påklädda och stresstorkar oss så fort vi stängt av duschen. Det går inte riktigt att spola i toan, de serverar bara ris och linser och det är svårt att sova i rummet som kryllar av mygg men ekar tomt på myggnät. 

Men dagarna har fyllts av aktiviteter som att besöka en av de få ekologiska kaffeodlingarna här, testat ny frukt, badat i hot springs och sett vattenfall (ja, mer vattenfall...) och på kvällarna umgås vi med de andra som bor här, vilket är i runda slängor hundra procent tyska backpackers med rejäla hikingskor och vattenflaskor man kan fästa i bältet. 

Imorgon, på julafton, kommer vi att åka buss. Buss, buss, buss. Mot Stilla havet beger vi oss, till lilla Santa Catalina där vi ska fira juldagen och sen dyka järnet. Vi hörs där. Och God Jul på er! 
1 Anonym:

skriven

God Jul Emilie och Cecilia!
Ta fortsatt hand om varandra ;)
Syrror brukar ju bråka om Julklappar, eller?

Svar: God jul! Vem är det som skriver?
Ingen fara på taket, vi har inga julklappar att slåss om! ;)
Emilie

Kommentera här: