här sitter vi nu.

Jahapp. Så sitter man på en dammig vägkant och väntar på en buss som inte kommer att dyka upp. Jag frågade mannen som jobbar på hostlet igår vilken tid direktbussen till San José går, och han svarade bestämt klockan sju och klockan två. Jag undrade då vilken tid vi skulle vara framme med respektive buss och fick till svar att det tar sex till sju timmar. Jag tycker att det är bäst att komma fram i dagsljus så jag sa till honom att då tar vi sju-bussen, var ville han att jag skulle lämna rumsnyckeln? Det skulle gå bra att lägga den på kudden bara. 

Så nu på morgonen när vi var i köket med packade väskor, redo att åka, matkassen packad, kom samma man trött ut från sitt rum för att göra kaffe. 

- Vilken buss ska ni ta? frågade han förvånat när han fick syn på oss. 
- Klockan sju till San José, svarade jag. 
- Men den går ju klockan sex! 
- ... Du sa sju till mig igår... 
- Nej, nej, nej, jag sa klockan sex. Sex och sju, sa han bestämt med sin italienska accent. 
- Nej, du sa sju. 
- Jag sa sex. 

Så nu sitter vi här i hopp om att en annan buss ska dyka upp. Vilken som helst. Lokalbuss, skolbuss. Blir en lång dags resande nu för vi måste väl antagligen byta färdmedel hundrafyrtio gånger istället för att ta en direktbuss som tydligen gick sex, inte sju. 
1 Pappa:

skriven

Surt!!

Svar: Japp, minst sagt. Det kom aldrig några lokalbussar eftersom busslinjerna här är sämst, så det fick bli så att vi fick vänta. Nu är klockan strax två så vi tar den direktbussen istället..
Kommer fram efter åtta i San José, jippie
Emilie

2 Malin:

skriven

Borde inte du vid det här laget lärt dig att aldrig lita på folk som tror sig veta nåt om busstider? ;)

Svar: Hahah alltså joo, och jag brukar alltid fråga minst tre personer typ! Men jag litade på honom eftersom att han var hostelmanager och italienare, inte en local (som brukar ta för vana att ljuga fram det svaret man helst vill höra, har jag märkt här)
Emilie

3 Elin:

skriven

Men nää haha stackars er 😂

Kommentera här: