for a dear friend

31 januari

Idag är det ett år sedan Emma gick bort. Vi alla saknar dig fortfarande, önskar att du kunde vara på ön med oss. Martin och Bonnie simmade ut och dök i Junkyard idag och pyntade kompassen till Emmas minne. 
 
 
 
 

amies birthday

Så den tjugofemte januari var det Amies födelsedag och passande nog var både jag, Alex, Nina och Gemma lediga så att vi kunde fira med henne. 

 
Vi började morgonen med att åka till Zest i Sairee (för lite omväxling) för att äta frukost. Eggs benedict, kaffe, omelett och till det skålade vi med bananshakes. Zest i Mae Haad är klart bättre för övrigt, mycket mycket bättre. 
 
 
Godmorgon Nina. 
 
 
Något av det bästa jag vet är att äta frukost tillsammans med vänner. Älskar't. 
 
 
När vi ätit klart åkte vi till Aow leuk. Jag sladdade lite på vägen ner och föll nästan omkull med Nina bakpå moppen, det var ganska läskigt. Svårt att bromsa när gruset ligger på asfalten och jag som inte har några terrängdäck. Det gick bra dock! 
 
 
 
 
Aow leuk är så fint och lugnt. Vi låg i solen och babblade och badade då och då. Tog det lugnt, lyssnade på vågorna och smörjde in oss med banandoftande sololja. Så himla bra att spendera någons födelsedag såhär! 
 
 
 
 
Efter att ha varit på stranden några timmar tog vi vårt pick och pack och vandrade upp till restaurangen på hörnet. 
 
 
Pina colada, mango daquiri och mojito! 
 
 
Senare på kvällen gick vi till den italienska restaurangen Portobello, ett stort gäng från Crystal var vi. Mycket vin och mat blev det, väldigt stojigt och pratigt och rörigt. Vi sjöng för Amie och skålade medan de släckte ner restaurangen så att Amie kunde blåsa ut ljuset. 
 
 
Och det var den dagen. 
 
 

flyg flyg fula fluga flyg

Jag och Ollie lämnar Koh Tao tillsammans den nionde februari och åker upp till stöket i Bangkok. Flygplatsen är fortfarande igång tack och lov, hoppas att det håller sig så tills vi flyger ut den elfte februari. Jag är i Frankrike lite mer än en vecka, och planen är att vi ska åka skidor (hujedamej), busa med familjens samojed, baka pizza i den riktiga vedugnen, äta ost och dricka vin, promenera i bergen. Sedan blir det bums tillbaka till Sverige den tjugonde för att hjälpa mamma att flytta från lägenheten och sedan försöka hitta ett jobb och jobba lite. Jag hoppas att om alla planer går i lås att jag och Ollie kan säga hej till Centralamerika senare i år!