oh the bitter winds are coming in, and I'm already missing the summer

21 september

Jag har både syster och Ullis här på Koh Tao nu, men ändå längtar jag hem. Det spelar ingen roll att familj och vänner kommer hit, vissa dagar längtar jag hem så mycket att jag inte kan tänka på något annat än min hunds mjuka öron, hemmabakt bröd och mamma som frågar "vill du ha te?". Jag tror att min hemlängtan blir starkare när jag inte har något att göra, som nu. Åter igen är det snålt med kunder på Crystal och jag har varit ledig i sex dagar. Regnet har kommit tillbaka och vinden ruskar om en i håret och gör att palmträden ser ut som sorgsna smala tandpetare. Det smattrar på rutan om nätterna och myggen lever loppan, så gör även de flygande kräken som virvlar in i köket och begår självmord i gaslågan och tappar sina vingar överallt. 
 
Jag blev glad när Ullis kom. Ullis är en av de bästa krampersonerna jag vet. Hon ger rejäla, kärleksfulla kramar, sådär så att man känner att revbenen knakar lite när man blir omfamnad. Det gillar jag. Hon ler så att ögonen glittrar och vi har alltid så mycket att prata om. Nu de senaste dagarna har det blivit mycket nostalgiprat också, om Indien och sådär. När man har rest Indien tillsammans med någon så blir man som blodsbröder, för det man upplever där går aldrig att dela med någon annan än just den personen man var där med. 
 
Vi har dykt ihop, och jag har fått se min allra första livs levande humphead parrotfish i Laem Thien. De är så sällsynta på Koh Tao att de lika gärna kunde vara spöken, men vips så simmade den där framför oss och jag blev så exalterad att jag flaxade vilt med armarna. Jag tycker att om att jag fortfarande kan bli överaskad eller se coola saker här trots hundratals dyk på Koh Tao. Det har varit en bra tid nu med sjöhästar, valhaj och nu denna. 
 
Igår var det snorkeltest på Crystal och det var väldigt roligt faktiskt. Det var bra drag i Crystalbaren och vädret höll sig stadigt. Jag hade jättekul. Hela gänget åkte vidare till Maya bar och jag följde med för ovanlighetens skull. Jag går sällan ut eftersom att jag inte har råd att dricka alkohol samt jobbar mycket vanligtvis men jag är glad att jag följde med igår fast jag tvekade först. Ullis och Cecilia var med också såklart. Det är ju faktiskt ganska perfekt att gå ut utomlands egentligen, och så himla mycket roligare än i Sverige. Alla är barfota, man kan dansa på stranden under stjärnorna, inga långa krogköer eller klassystem eller dyra inträden, och man är aldrig kall. Någon skickar upp en ljuslykta i natthimlen och man hör syrsorna sjunga om man avlägsnar sig lite från musiken. Hela Maya var fullt med folk från Crystal, jag tror inte att det var någon utomstående där, helt perfekt. Hade en jättefin kväll. 
 
Idag har vi bara degat och tittat på film. Imorgon är det dags att åka till Chumphon för lite fundives, ifall vädret tillåter. En till valhaj? Nä, sådan tur har nog ingen. 
 
 
 
1 Pappa:

skriven

Inte ett ord att du längtar efter mig......Snyft......

Svar: Åh men lilla pappsen, klart att jag saknar dig med!
Emilie

2 Ullis:

skriven

Läste inte blogg inlägget förrän nu, DU är ju för gullig!! Haha kramarna, du ska få en rejäl innan du åker! Sussa sött!

Svar: Hahaha DU är ju gulligast Ullis Glad-Ullis! Kommer bli sorgligt att säga hejdå till dig igen så snart fast så himla bra ändå att vi syns igen om två månader. Då blir det till att fira lucia ihop!
Emilie

3 Lotta:

skriven

Ja, du, underbara fantastiska Emilie. Visst är det så. När de dagliga sysslorna tenderar att lysa med sin frånvaro då hamnar tankarna på villovägar, och för din del villar de sig hem till Sverige. Men du ska veta att var enda dag här hemma går våra tankar till dig i Thailand, oavsett hur mycket vi än har att fylla dagarna med. Det går liksom inte att låta bli.

Hur mycket du än längtar hem (ibland) så är det bara en bråkdel av hur mycket vi längtar efter dig (jag, pappa, Joel och Anthon). Du ska se att även andra, förutom Ullis, kan ge dig en kram så att revbenen knakar. Om knaket för dig betyder kärlek ska jag nog krama om dig tills du inte klarar nåt mer... Puss!

Svar: Det är tråkigt när det är så. Fast egentligen är det ju precis samma hemma, när jag inte har något att göra eller om vädret är dåligt så längtar jag alltid bort och tänker att jag skulle göra vad som helst för att få vara här. Så då är det väl kanske bäst att vara här där det ändå finns en liten större chans till äventyr.
Jag längtar hem! Ska bli så roligt att komma hem till jul. Jag räknar redan ner dagarna, kan knappt vänta. Har ju missat två jular på raken nu så det är verkligen dags att komma hem! Ser fram emot alla kramar och att få se er hela familjen. kram och puss!
Emilie

Kommentera här: