lyckan när ens elever gör bra ifrån sig och trivs

29 juli
 

Idag certifierade jag min grupp med det engelska paret och det kanadensiska paret. Jag är så glad att alla trivdes, litade på mig, hade roligt, tackade mig efteråt. Så himla härlig känsla att känna att man gör ett bra jobb och att man blir uppskattad för allt slit. De var överraskade när de fick veta hur ung jag är men det förändrade inte deras tillit till mig. Twins var ganska tufft idag med mycket vågor och vind på ytan. Nedstigningen var skittuff eftersom att man på tredje dyket helst inte ska använda linan till hjälp utan istället gå rakt ner och mina elever flöt omkring överallt. Rörigt, rörigt. Jag grabbade tag i de två som var närmast och kontrollerade dem så gott jag kunde. Det är ett riktigt tungt jobb detta ibland! Jag förstod inte innan hur mycket dykinstruktörer faktiskt sliter och hur mycket ansvar som ligger på ens axlar. Det tog ganska lång tid att komma ner men när vi väl var nere i sanden hade vi inga problem med övningarna trots lite nervositet över maskskillsen. Jag är alltid beredd på en situation där eleven kanske får panik och kastar sig mot ytan så jag har alltid ett bra grepp om bältet på dem. 
 
Det var skönt att komma till Japanese gardens för dyk nummer två. Där var det helt lugnt och stilla och vi behövde inte kämpa så mycket av och på båten. Vi hade ett avslappnat och långt dyk där vi njöt av korallerna och jag kände mig stolt över att se hur kontrollerade och bekväma eleverna var i vattnet. Sista dyket är alltid det bästa! Äntligen får man se resultat av allt arbete! Alla log när vi kom upp igen. 
 
Eftermiddagen har jag spenderat i kontoret. Några har kommit för att checka in för kurser, vi har suttit och skrubbat nya masker med socker för att förhindra att de blir immiga, vi har hjälpt till vid poolen med att bära tankar och byta utrustning. Städat, ordnat, plockat lite här och var. Det har varit ganska lugnt under dagen så det var en lättnad om man jämför med hetsen som varit konstant nu. Imorgon är jag dock tillbaka på tight tidsschema då jag är i poolen på morgonen och båten på eftermiddagen med en grupp DSD's som ska göra ett prova-på-dyk. 
 
 
1 pappa:

skriven

Så härligt att du är har full fart

Kommentera här: