kokosolja är bra för håret!

 
Jag sitter på altanen och njuter av den svala brisen (ja, jag har bränt näsan i solen). Det har regnat nästan hela dagen men jag bryr mig inte så mycket eftersom att jag har varit ledig idag och inte blöt och kall på båten. Jag har dock varit ganska uttråkad. När det är dåligt väder och man inte har någon att ha sällskap med eftersom att alla andra jobbar är det ganska trist. Jag startade morgonen med EFR (Emergency First Response) med Manu och Cameron med en elev. Det är nog den minst intressanta kursen vi måste lära ut som instruktörer. Det känns så dumt dessutom, varför kan vi inte bara hyra in någon som faktiskt KAN detta ut i fingertopparna att lära ut något som är så viktigt? Jag känner mig dum för jag kan grunderna men måste lära ut med boken öppen på skrivbordet och tänk den dagen jag har en elev som faktiskt vet mer än mig. Urdumt. Känner mig inte redo att lära ut detta även om jag är ganska påläst nu efter instruktörskursen och allt, och visst, vi gör ju allting dykrelaterat vilket förstås kan vara intressant för en elev som kanske kan första hjälpen men som inte vet mycket om dykrelaterade skador, men ändå. Jag är säker på att detta är den kurs som kommer att ge mig stora skälvan första gången jag är ensam i klassrummet med elever. Idag var ju Manu där för att visa mig och Cameron. 
 
Nu till något annat. I paketet från Sverige var det inte bara parmesan och ätliga saker, utan även mitt älskade Coop schampoo och balsam. Åh, vad härligt det är att tvätta håret med detta igen! Schampoot innehåller ju tyvärr sulfater men det är dock något jag behöver här i Thailand då jag alltid får solkräm smetat överallt och det är omöjligt att få bort med endast balsammetoden som jag vanligtvis kör med hemma. Balsamet är dock det bästa jag vet. Inga onödiga ingredienser, inga kemikalier eller dåligt innehåll för håret. Och detta är väldigt, väldigt svårt att hitta i Thailand kan jag säga. Jag har även kostat på mig att köpa kokosolja. Tvåhundra baht för en pytteliten flaska! Vilket är rena rånet om man jämför vad kokosoljan kostar i Indien. Den doftar underbart dock och nu gnider jag in den i håret varje dag, särskilt på båten före dyken. Att spendera varenda dag i antingen saltvatten eller poolvatten fullt med klor är förödande för håret, det har blivit så torrt och ledset att jag känner mig förtvivlad. Har dock sett en förbättring nu med balsamet och oljan så jag tror att jag är på väg åt rätt håll. 
 
 
Idag när det är regnigt och fuktigt kommer lockarna tillbaka! Jag saknar att experimentera med naturliga produkter, hemmagjorda ansiktskrämer och skrubbar som jag började med förra sommaren när jag var hemma i Sverige. Jag fick ju upp ögonen för balsammetoden och no poo vilket helt ändrade min syn på smink, dyra hudvårdsprodukter och schampoo. Tyvärr är det väldigt svårt att syssla med detta här på Koh Tao. Dels på grund av att jag inte har råd och dels att det inte finns tid. Balsammetoden är dock omöjlig här, på grund av solkrämen som sagt. 
 
Om ni är sugna på att pyssla med lite hemmagjorda produkter själva kan jag tipsa om två bloggar som jag älskar. För dig som vill testa balsammetoden, skrubba ansiktet med laxeringsmedel (haha, jo sant), göra egna hudskrubbar eller vill veta mer om ekosmink, kolla in junes blogg! Om du vill göra eget läppbalsam, testa björklövstvätt eller blanda ihop en kaffekokosskrubb, klicka dig på tips och ekofix :)
 

Kommentera här: