ryggsäcksfix och äppelkaka

Det rusar i hela kroppen, jag är glad och förväntansfull trots motgångar och tråkiga dagar. Allt jag lever för nu är att jag snart åker iväg. Tråkigheter som elaka kunder, familjetjafs, iskalla morgnar, is på rutan och snöblandat regn rör mig inte i ryggen egentligen. Snart slipper jag detta, i år igen. Jag gillar att man flyr när man åker bort. Någon frågade mig någon gång "Känns det inte dumt att åka iväg och skjuta upp allt till senare? Problem försvinner inte för att du inte tänker på dem", och ja, det är väl lite sant men... Utbildning, boende, pengar, Svenssonmellanmjölkslivet och det kan vänta till senare. Verkligen. 

På lördag skriver jag högskoleprovet och hoppas att jag höjer mitt snitt något så att jag lugnt kan söka in på de utbildningar som lockar, ifall jag nu ska plugga nästa höst. 
Idag har jag ordnat reseförsäkring, köpt lite läkemedel, sytt ytterligare en flagga på väskan. 

Dyka dyka dyka dyka. Jag längtar så jag dör. 

Idag har jag bakat äppelkaka, dansat i köket och lyssnat på de nya bästa låtarna om och om och om igen. Snart åker jag och hunden hem till en vän för att promenera i höstmörkret och jag ska insupa myskänslorna av svensk höst så länge jag nu har kvar den. 

Imorgon går jag förbi systemet och köper mig en redig flaska glögg att ta med till julfirandet i Thailand. Om någon har bra tips på hur tusan jag ska packa ner den i ryggsäcken utan att den går sönder får ni gärna säga till!


Min ryggsäck har aldrig varit så personlig och färgglad som den är nu! Ska fästa det sista på Vietnamflaggan , och sedan har jag bara Indien och Laos kvar. 

För er som undrar: flaggorna köpte jag på Khaosan road i Bangkok, det finns massvis där och det är bara att pruta hårt!
1 Amanda Lundstedt:

skriven

Gud vad harligt! Skulle alska att aka tillbaka till Thailand, ett ut av dem finaste landskapen pa jorden utan tvekan :)

Svar: Ja, Thailand är verkligen helt underbart och jag kan knappt vänta på att hoppa i vattnet igen och dyka! Koh Tao är ju så vackert att man får ont i ögonen och det ska bli härligt att bo där en stund :)
Emilie

2 Christina:

skriven

Ser fram emot nya reseberättelser, eller utkast till en bok...

Svar: Det ska bli så roligt att dela med mig av vad jag gör! Har saknat att skriva men får ju mer inspiration i andra delar av världen. Jag får se till att spara texterna, vem vet, kanske kan skriva några memoarer till mina barnbarn i framtiden ;)
Emilie

3 Emelie:

skriven

å vad jag är avundsjuk!! vill också tillbaka till värmen men det får väl tyvärr vänta nu när man är fattig student :( Hälsa Koh Tao och hoppas du får en fantastisk resa (det är jag visserligen säker på att du får)! Rulla in glöggen (inlagd i en påse ifall att...) i lite kläder och lägg den i mitten av väskan så ska den hålla, har gjort så många gånger och aldrig gått sönder :) kram!

Svar: Du kommer säkert att vara på resande fot snart igen :) Jag lär bli fattig student nästa höst så jag ska ta tillvara på den här resan nu ;) Tack för glöggtipset! Nu ska jag bara bestämma vilken jag ska köpa, kanske blir ett säkert kort med Blossa :P
Emilie

4 aliciasivert:

skriven

Men vadå "fly problem"? Det är väl inte det du gör heller! Jag har uppfattat det som att du söker äventyr, och det är en helt annan sak. Sen att man har grus i skarvarna, det är inte så mycket att göra åt. Antingen sopar man bort det innan man åker eller efter att man kommer hem, men inte stannar man kvar för att pilla med småsten. Ut och rubba bumlingar du, modiga människa!

Kommentera här: