visa run

27 november
 

Jaha, då var det dags för visa run.
Jag var helt säker på att vi inte skulle behöva åka förrän den 30 november med tanke på att visumet går ut den 2 december, men eftersom att planen med att åka till Malaysia sprack (åter igen är det otryggt att åka över gränsen mellan södra Thailand och Malaysia, trots att det har varit lugnt länge nu...) så blir vi tvungna att åka hela vägen upp till Laos och den organiserade trippen går bara två gånger i veckan. Alltså måste vi (jag och Ollie) åka idag. Suck och stånk och stön. Just nu vill jag bara stanna hemma. Med tanke på öroninflammationen och allt så ligger jag redan efter alla andra DMTs i min grupp och helst av allt skulle jag vilja komma ikapp dem med både skills i poolen och valhajdyk, men det får vänta till senare. 
 
Två bra saker med att åka till Laos dock: Vi får ett double entry tre månaders visum istället för ett single entry som man får från Malaysia, plus att när vi vill ha ytterligare tre månader när de tre första passerat behöver vi bara göra en tjugofyra timmars tripp till Burma, in och ut, och vips har vi tre månader till. Skönt. 
 
Så ikväll klockan 23.00 tar vi bilfärjan till Chumphon. Det kommer att ta hundra år och jag hatar båtar och funderar på allvar att ta en sömntablett eller något bara för att fly undan lite. Från Chumphon blir det buss upp till Bangkok. Sedan buss till Nong Khai vid gränsen till Laos. In över gränsen, stämpla och sedan ut (jag är dock inte säker på ännu om vi faktiskt måste ta oss hela vägen in till Vientiane eller inte, hoppas inte). Buss tillbaka ner till Bangkok, buss till Chumphon, färja till Koh Tao. Hemma igen. Allt som allt ska det ta max fyra dagar, har vi otur tar det fem. 
 
Vi hörs senare! 
 
 
1 Maliiiin:

skriven

Blanda sömntabletten med ett glas rött vin så ska du se att natten försvinner lika fort som den kom ;)eller varför inte blanda åksjuketablett med alkohol? Då sover man som en bebis, även på den värsta vägen i hela laos ;)

Kommentera här: