just another beachplace

26 mars

Nattbussen från Hoi An till Nah Trang var, som alla andra gånger, inte en speciellt komfortabel resa. Tio timmar av skumpande, tutande, rökande i bussen och falsksång från föraren klockan tre på morgonen gjorde att vi inte fick mycket sömn. Vi kom fram tidigare än beräknat och släpptes av på en slumpvis vald gata klockan fyra på morgonen. Vi stod där med våra ryggsäckar i mörkret och hade inte en aning om vilket håll stranden låg åt, men som tur var verkade alla andra från bussen veta det så vi följde helt enkelt strömmen.

Efter en stunds letande, prutande och titt på olika rum hittade vi ett hotell som heter Ha Thu och som vi betalar 4 dollar var för i ett trebäddsrum med kaklat badrum. Och air-con, det är lyxigt! Vi bor ett stenkast från stranden. Så snart vi klätt på oss pyamas och tvättat fötterna klockan fem imorse somnade vi alla tre, men nu har jag varit vaken sedan en och en halv timme (klockan är i skrivande stund tio) och magen kurrar och skriker efter mat. Jag avskyr att vara den enda morgonpigga och framförallt den enda hungriga. Vem vet när de andra tänker stiga upp... Jag kanske ska försöka mig på en diskret hostning. Vi får se.

Nah Trang är iallafall ett ställe med en enorm strand, mycket vattensporter (dykning inkluderat, så det ska jag absolut kolla upp!), barer, backpackers och palmer. Jag tror att tre dagar här kan bli roligt.Malin, jag och Ullis. En bild från Hanoi.
1 Elisabeth Aagren Engblom:

skriven

Låter hyfsat livsfarligt att åka buss i Asien över huvudtaget!

Kommentera här: