och midsommaraftonen blev precis så fin som jag hoppats på

Jag åt en stor frukost och var så himla lycklig att vädret var perfekt. Solsken och blå himmel och värme. Klädde på mig klänning, målade läppstift och satte på mig kransen. Sedan var jag redo att sätta mig i bilen och plocka upp tjejerna. 
 
 
Vi åkte till Rönninge by vid Skavlöten med picknickkorg, filt och ett glatt humör. Barnfamiljerna var många, midsommarstången var fin, det såldes brända mandlar och kanderade äpplen och sjön glittrade. 
 
 
Bästa picknickkorgen. Fyrtio kronor på loppis.
 
 
Vi mumsade på brända mandlar och hembakta chokladmuffins bland annat. De spelade hårgalåten på fiol vid stången och små tanter gick runt i folkdräkt och var så söta. 
 
 
Såhär blå var himlen.
 
 
Hela gänget. Sofie, Anna, Elin och så jag. 
 
 
Efter att ha varit vid Rönninge by några timmar åkte vi hem till Anna för att äta middag där. 
 
 
Elin och Manfred kom också. 
 
 
Och Niclas. Han och Manfred var ensamma bland allt kvinnfolk i flera timmar innan Annas vän Marten dök upp och var med och lekte lekar. 
 
 
Mat!
 
 
Vi åt så att magarna blev stora som ballonger. Grillat, hemmalagad potatissallad, baguetter, fetaost... Ujujuj. 
 
 
Manfred tog en gruppbild på oss efter strikt vägledning av mig. 
 
 
Det blev dags för beerpong! (med hälften cider)
 
 
Det gick sådär...
 
 
Jag och Bischof var ett bra team.
 
 
Elin visade sin solbränna från Rönninge by.
 
 
Efter beerpong fortsatte vi med potatis med sked, irländsk julafton, penna på snöre... 
 
 
Vi spelade musik, åt kladdkaka med vit chokladgrädde och babblade. 
 
 
Någon gång under natten badade vi i grannens pool och sprang fnittrande ut i villaområdet och hoppade gärdesgårdar. Vi fick faktiskt ihop sju olika, både gärdesgårdar och blommor. Jag rispade benen då jag klumpigt skuttade över och Sofie fegade ur på de läskigaste ställena då vi sprang precis utanför folks köksfönster. Eftersom att jag började jobba klockan sju på midsommardagen kände jag till sist att det var dags att cykla hem. Jag tog Bischof med mig på pakethållaren och vi susade nerför backarna i sommarnatten till busstationen. Vi kramades hejdå vid bussen och jag fortsatte hem ensam och tänkte att detta var bästa midsommaraftonen på flera år. Och tänk att det alltid är lika magiskt. 

Kommentera här: