mer bilder från govindam palace, vårt krypin i Rajasthans mest romantiska stad

Jag har ju knappt visat några bilder från Govindam Palace, där vi bott under vår tid i Udaipur. Och, det beror nog på att jag inte tog så många bilder... Men dessa tre hittade jag iallafall. Kom ihåg, många hostel/guesthouses/hotell i Indien har väldigt tjusiga namn som de inte alltid lever upp till (som Palace eller Paradise, till exempel) och även om detta hotell är klart finare än många hostel jag bott på i olika länder är det ju inte tiptop som man kanske kan tro av namnet. Som jag skrev förut har vi ju knappt rinnande vatten i badrummet utan måste gå och knacka på hos tyskarna och fylla en hink om vi vill duscha eller tvätta kläder. MEN, Govindam är trots allt väldigt vackert. Det är lite smutsigt, slitet och skulle behövas rustas upp lite, men potentialen är stor. Det är ju så himla nära The Lake Palace att det är löjligt, sagoslottet ligger precis bredvid. Uppe på taket ser man över hela staden och utanför dörren, förbi den smutsiga gränden med sopor och magra hundar, ligger alla marknader, lunchstället Sunrise och allt annat vimmel man vill komma åt. Så... vi trivdes ju bra förstås.

 
Utsikt från taket på morgonen. Dags för frukost!

 
På kvällen blir allting rosa och staden blir lite tystare till skillnad från oväsendet på dagen.
 
 
I skymningen är det mysigt att krypa upp i någon alkov bland alla kuddar och sitta där och filosofera, läsa en bok eller som i Ullis fall: skriva dagbok. Det är kul att ha sällskap av Krishna också. Det var här i Udaipur som han lät oss lyssna på Kolaveri Di första gången.

Jag rekommenderar alla som åker till Udaipur att försöka bo så nära Lake Palace som möjligt. Då når man alla marknader och bra restauranger! Enda minuset med Udaipur är att det inte är så tryggt som ensam tjej, eller som två tjejer utan manligt sällskap, att gå ut när det är kväll och mörkt. Men det löste vi ju fint med att antingen gå ut och äta med Krishna eller med de tyska killarna. Fast visst skulle det vara trevligt att kunna klara sig själva också, men så är det inte alltid här. Man får anpassa sig efter var man befinner sig.

Kommentera här: