"veva ner fönstret i taxin och andas ångorna från Delhi"

Lonely planet-boken landade i brevlådan för någon vecka sedan. Visumansökan är ifylld och inlämnad på TT Services. Resfeber, magpirr och sent surfande i reseforum. Igår bokades flygbiljetten och idag bokades första tågresan norrut.

Vi är igång!

Den fjortonde december klockan 08:25 lyfter planet mot Kiev. Sedan byter vi plan för att fara vidare till Delhi. Indiens vimlande, galna huvudstad med över sjutton miljoner invånare. Två förvirrade tjejer. Jisses. Vad har jag egentligen gett mig in på? Jag vet inte. Men jag är galet förväntansfull!

Efter några dagar i Delhi (ungefär två, mer orkar vi nog inte) sätter vi oss på tåget och åker sex timmar norrut till vackra Amritsar vid Pakistans gräns. Sedan är inte mer bestämt än så länge... förutom att någon gång i sena februari åka vidare till Bangkok för att krama om Malin. Och sedan bär det förhoppningsvis iväg till Laos och Vietnam. Och då är vi tre stycken.

Där har ni en liten resplan än så länge. Den är luddig men himla himla bra tror jag. Att jag ska få ut och resa igen känns fantastiskt underbart strålande och det pirrar ända ut i tårna.Singapore, februari 2011