thaipancake with banana and honey, coconut dessert and mangostan

Tillbaka pa marknad igen. Dagen efter att vi besokt Hua hins daymarket tva ganger gick vi till Hua hins nightmarket som oppnar klockan sex. Da stangs en hel vag av och upp ploppar en massa stand med klader och kycklingspett och desserter. Vi ar faktiskt glatt overraskade over denna stad. Vi var radda for att Hua hin skulle vara lika mycket skithal som Phuket, men har ar det inte alls lika manga turister, framforallt inte svenskar, och vi trivs valdigt bra. Mycket, mycket glada over att ha lamnat oversvamningarna och elandena nere i soder. Visste ni att en fjardedel av Thailands yta av oversvammat?





Frukten i forpackningarna kostar ungefar 5-10 kronor styck och det ar allt fran papaya till mango till pomelo och guava. Jackfruit ar fantastiskt gott! Smaken gar inte att beskriva. Jag har aldrig nagonsin sett jackfruit i Sverige, och den kommer nog aldrig komma till vart land eftersom att den kan vaga typ tio kilo styck och maste hackas upp och plockas ur for att man ska fa tag i de goda, gula atbara delarna i mitten.







Jag var lycklig nar jag hittade massa smarriga kycklingspett med ananas och chili och lok pa. Kopte tva stycken. Till efterratt at vi bada pannkaka, och sedan fortsatte frosseriet med mangostan (typ fyra kronor styck), kokosgradde och kaffeglass. Hela var backpackerresa ar en enda stor fest, som ni sakert markt vid det har laget. Vi kommer rulla ut pa Arlanda i slutet av april. Men det gor mig inget.

Har vi berattat att efter att vi checkade ut fran Baan Manthana Hotel efter tva natter hittade vi ett mysigt guesthouse mitt i stan pa en liten bakgata? Dar bor vi nu. Guesthouset ar ett kombinerat hostel/cafe/bageri, sa pa nedervaningen dar man gar in doftar det av wienerbrod och nybakta baguetter, och pa overvaningen ligger vart rum. Doftar gudomligt pa morgonen!

Kommentera här: