en solig dag med rabarberpaj

Denna soliga söndag möttes jag och Sofie i centrum för att handla ingredienser till vår söndagslunch. I matkorgen lade vi ner krossade tomater, matlagningsvin och vispgrädde bland annat, och det säger väl något om hur god vår mat blev? Linda och Elin kom också över på lunch och på menyn stod tomatsoppa med baguetter och nybakt rabarberpaj till efterrätt. Mums!

Vi var helt överens om att om vintern skulle vara solig varje dag med en klarblå himmel så skulle nog alla vara mindre deprimerade och ledsna. Solen gör en lycklig. Jag kan förstå att folk flyr Sverige om vintern.

Det är roligt att anstränga sig lite extra vad gäller mat och efterrätt har jag och Sofie kommit fram till. Vår söndagslunch blev så god och mysig att vi kom överens om att det absolut blir av fler gånger.

drinkar och spelkväll

Fredagkvällen var extra fin för vi fyra flickor (Linda har åkt till Thailand så nu är vi bara fyra kvar) ansträngde oss alldeles extra och lagade god middag med förrätt och drinkar och allting. Jag anlände till Sofie strax efter fyra och vi började mixa drinkar på en gång. Hallondaquiri och kiwidaquiri med vaniljvodka stod på menyn och vi blev nöjda med resultatet som smakade sött och friskt! Vi hade knytismiddag, vilket innebar att alla lagar något och tar med. Jag gjorde minipajer med tre sorters ost (chevrepajen med pinjenötter var absolut bäst), Sofie gjorde fetaostfyllda biffar med en kall sås till, Malin fixade en extra lyxig sallad med bland annat rödbetor och minimajs och Elin gjorde enchiladas. Mums. Till förrätt åt vi mozzarellabruschettas och den stora finalen blev min och Sofies hemmagjorda glass, den berömda polkaglassen med vanilj!Vi hade ju mat för en hel armé så när vi var klara med ätandet så såg det ut som att vi knappt tagit något, haha. Vi hamnade i matkoma direkt och orkade knappt flytta oss, så vi satt kvar runt på bordet länge, länge innan vi började duka undan. Vad underbart det är med sådana här middagar ihop! Man bara pratar och pratar och det tar aldrig slut. Drinkarna var förresten så goda att jag knappt rörde mitt vin.Lagom till efterrätten plockade vi fram världens roligaste spel: Med andra ord. Och sedan var vi fast i det resten av kvällen.