day 2 - Exploring Botanical Gardens

Vi startade dag 2 med att checka ut från vårt hotell, ta bussen till city centre och försöka hitta ett hostel. I Australien reste jag ju med en Lonely Planet och det var en stor hjälp, men nu har vi ingen sådan guide med oss (vilket jag tycker att vi nog hade behövt, nu när jag tänker efter) så därför gick sökandet inget vidare. Vi gav upp efter några timmars vankande fram och tillbaka upp och ner längs gatorna. Det enda hostlet vi hittade med billiga dorms var fullbokat. Så, vi gick till ytterligare ett hotell ur Hotel 81-kedjan och checkade in där för ett lite dyrare pris än vad vi tänkt oss enligt budgeten. Nåväl. Det ligger ett stenkast från Orchard road och vi ska bara i Singapore en kort stund, vi kan leva billigt senare i Malaysia och de andra länderna, tänkte vi. 

Det är hett, svettigt. Singapore är rent och vackert och fullt av människor med olika nationaliteter. Kul!

day 1 - Fried rice and a chinese soap opera

Äntligen! Efter 15 timmars flygande landade vi på Changi Airport i Singapore. 

Molnigt, inte särskilt soligt men otroligt varmt och luftfuktigheten hängde som en våt handduk över våra huvuden. Säkert bara trettio grader men det kändes som att det var mer på grund av regnskogskänslan. 

Första natten sov vi på Hotel 81 Palace som vi bokat hemifrån. Det var ett rent och enkelt hotell och det var skönt att slänga väskan på sängen och slappna av litegrann. Vi var ganska långt från Orchard road och city centre och därför stannade vi bara en natt. På kvällen gick vi och åt lite fried rice på ett ställe i närheten. Det var den enda maträtten vi vågade beställa då det inte fanns någon meny på engelska...

Innan vi somnade låg vi och gjorde korsord i Allas-tidningarna jag tagit med mig och hade tvn på låg volym i bakgrunden, det var kinesiska dramaserier. Ungefär en asiatisk version av Våra Bästa År, haha.