morgonrutinen på ett fyrstjärnigt hotell

Vi bodde ju väldigt fint i Udaipur. Govindam Palace, ett stenkast från palatset, marknadsgatorna och alla bra restauranger. Fint rum, rena lakan och en alkov med färgade fönster och vackra gardiner. Men, vi hade inget varmvatten trots att männen i receptionen bestämt hävdade att det skulle minnas mellan 8am-11am och 7pm-11pm. Det spelade ingen roll om man klev upp klockan åtta eller nio och vred på varmvattenkranen, för inget varmt vatten kom. Och efter en dag var det så illa att vi inte hade något rinnande vatten alls förutom kranen i handfatet som fungerade korrekt. Nu kanske ni tänker: jamen, du har ju bott i en skräpig bungalow i flera dagar så varför klaga nu? Mjo, det är ju sant. Men ändå... borde inte så pass fina hotell ha vatten? Haha.

Första gången vi klagade på vattnet, och mannen från receptionen inte heller lyckades få igång det, löste de det genom att ge oss en hink med varmvatten. Den använde vi som dusch. Jag orkade dock inte gå ner till receptionen för att be om hinkar hela tiden. Jag listade ut att vattnet alltid fanns en liten stund, så man lyckades alltid fylla en hink med kallvatten innan det försvann helt. Min morgonrutin blev alltså att ställa klockan, stiga upp, skruva på kranen och fylla en hink med kallvatten. Sedan satt jag där på knä på kaklet iförd endast trosor och doppade mitt huvud i det kalla vattnet. Huttrade, höll för näsan och stänkte kalla droppar på ryggen. Jag schamponerade håret, doppade det igen, öste vatten med händerna och kramade sedan in balsam. Sedan sköljde jag huvudet så mycket det gick i hinken innan jag slutligen stoppade huvudet under kranen i handfatet och sköljde bort det sista. Det var faktiskt riktigt smidigt. Bara väldigt kallt. Men rent blev det ju.Sedan hjälper det ju att ha bra grannar. En eftermiddag kände vi för att tvätta lite kläder också, när vi ändå hade köpt en påse tvättmedel för 10 rupies (cirka en och femtio). Men eftersom att vattnet inte var igång ställde det till lite problem. Jag gick då över till de tyska killarnas rum och frågade om de möjligtvis hade vatten och om jag kunde få komma förbi och fylla en hink. De skrattade bara och sa att jag var så välkommen så. Efter det kunde vi stå där i badrummet och skrubba dammiga t-shirtar och alltför välanvända byxor (som vi haft varje dag sedan vi köpte dem).
1 Elisabeth Engblom:

skriven

Du bevisar att Nöden är uppfinnigarnas moder! Antar att det blir många sådana "lösningar" när man reser som du gör. Kul att läsa om! :-)

Kommentera här: