mer bilder från NZ

Nordön, Russell.
Vi fick för oss att Russell och Bay of islands var ett måste att se, så vi styrde kosan upp dit det första vi gjorde efter att vi hyrt vanarna. Men, det var en enorm besvikelse. Dock var Russell road upp till Russell en kul upplevelse och även vi alla var lite åksjuka så fick vi oss verkligen en scenic drive :)Russell.
Vi åt vårt första mål bönor andra kvällen som campers. Jag tittade tveksamt på min tallrik med baked beans in tomato sauce med ris och öste på rejält med peppar. Jag lärde mig aldrig att äta denna maträtt med glädje ;) Vi alla var sjukt trötta på detta efter fem veckor.Nordön, Tongariro national park.
Medan Karin klättrade "Mt Doom" gick vi andra på bushwalk i nationalparken. Det var helt otroligt vackra och ödsliga landskap :) Vi såg ett stort vattenfall och fikade i solen på en klippa, finfint.Sydön, Fox glacier. Promenad till Lake Matheson.
En av de fantastiska sakerna med NZ, och Sydön i synnerhet, är att det är berg precis överallt! Berg, kullar och dalar. Inte alls så platt som Sverige (ja, de delarna jag bor i alltså).Nordön, Waipu caves.
På nordligaste Nordön levde vi glada under soliga dagar. Vi var fortfarande lite solbrända efter Australien och struttade oftast runt i shorts och linne då det fortfarande var behagligt väder på denna del av Nya Zeeland. Vid Waipu caves fanns en utomhusdusch (kallvatten såklart) så jag duschade till och med utomhus utan att frysa ihjäl :P Längst bort på ängen stod ett gäng får och stirrade på mig.Nordön, minns inte vart.
På spisen kokas det ris och steks vårrullar, på marken diskas gårdagens disk under Nils stränga övervakning ;) Detta är vid slutet av vår campingtid, så detta hade blivit vardag. Att komma tillbaka till diskmaskin kändes som en enorm, superhärlig lyx.Nordön, samma ställe som ovan.
Det var en himla härlig höst i slutet av vår tid på NZ. Gult och rött överallt och sådär härligt friskt i luften. Skumt att komma hem till försommaren i Sverige, många lustiga årtidsbyten. I denna bäck försökte jag tvätta håret för övrigt, men det var för grunt och krångligt... ;)Nordön, Franz Josef glacier.
Jag och Sanna red en två timmars tur bland NZ's vackra natur. Jag red ett litet sto som hette Mollie, Sanna en större valack vid namn Boris. De andra två som red med på turen var totala nybörjare men vågade ändå galoppera i full rulle, vilket jag och Sanna var otroligt lyckliga över då vi inte ville få världens tråkigaste ridtur bara för att det var nybörjare med ;) Det är verkligen något speciellt med att uppleva naturen till häst, så himla härligt. Jag svor lite åt min lilla häst dock, men hon var helt okej större delen av tiden.Sydön, utanför Queenstown.
Åh, en så vacker morgon. Och åh så kall. Disken hade frusit och vi var som isbitar allihop efter en en fruktansvärd natt när vi åkte från denna vackra campsite. Solen har inte ens gått upp nere i dalen än som ni ser. Det var där nere vi sov. Bilden är tagen på vägen en bit upp på kullen, när vi var på väg därifrån.

En dag vill jag åka tillbaka till Nya Zeeland, vem följer med mig? :)