Vår hemresa del 2

Äntligen, nu kommer inlägget om vår hemresa från Australien (del två). Vi hade ju som sagt ungefär tio timmar att slå ihjäl innan planet till Stockholm skulle lyfta så jag, Niklas och Harry som vi mötte i Hong Kong åkte in till stan för att njuta av en härlig försommardag (jag hade helt fel jacka på mig - min tjocka höstjacka som passade bra i Australien på hösten men inte lika bra i värmen i Europa).

Vi tog tåget till Piccadilly Circus och började vår turistrunda därifrån. Det svåra var att ingen av oss har varit i London förut (Niklas besök när han var jätteliten räknas inte) så vi hade ju ingen aning om var sevärdheterna låg. Så, vi gick helt enkelt dit näsan pekade och hoppades att vi skulle hitta Big Ben.
Det kändes mycket konstigt med alla väderförändringar och olika årstidsbyten vi gjort de senaste dygnen. Australien var ganska kyligt och blåsigt när vi lämnade, hösten hade ju precis börjat, medan Hong Kong var riktigt hett med en tjock luftfuktighet. I London verkade sommaren har varit igång hur länge som helst med värmande sol och färggranna blommor.När vi såg en liten ekorre springa över vägen tyckte vi att det var ganska coolt att den sprang så nära, så vi stannade upp för att titta vart den tog vägen.
Då, till vår förvåning, kom den skuttandes tillbaka och började tigga mat. Det var nästan så att den kom fram och började klättra på benen kändes det som. Tydligen är ekorrarna i parken vana vid att människor matar dem så de var inte alls rädda, vi såg massor av dem överallt.

Helt plötsligt snubblade vi på Buckingham Palace. Det var något jippo på gång dessutom, en himla massa folk var samlat och det var poliser och vakter lite överallt. Jag beundrade de vackra polishästarna.


Vi hittade Big Ben till sist! Jaa :D Det var en imponerande byggnad förstås, men tyvärr höll de på med en del byggnadsarbeten så det var ställningar och presenningar överallt...

Efter Big Ben promenerade vi tillbaka till Piccadilly Circus, vid denna tidpunkt började fötterna att ömma, och vi fortsatte med hjälp av några britters beskrivning till Oxford street.
Ohh, vilka butiker! Om jag hade haft pengar på kontot hade jag ju köpt massa fina kläder men det var ju inte att tänka på eftersom jag var (är fortfarande) luspank efter Australien. Jag blev överlycklig när jag fick syn på New Look för den butiken är fantastisk - jag, Linda och Sofie frossade i den i Paris förra året. Men, inga fynd fick jag med mig därifrån.

Vi vandrade på Oxford street ett tag och gick in i en hel del olika butiker, men till sist sa allas fötter ifrån efter en hel dags promenerande så vi tog tunnelbanan tillbaka till flygplatsen och väntade in vårt plan till Stockholm. När vi satt och åt tidig middag på flygplatsen kändes det äntligen som att vi faktiskt skulle få komma hem. Att kliva på planet var underbart och när fötterna fick gå på svensk mark kände jag en enorm lättnad av att vara hemma efter ungefär 55 timmar sedan vi lämnat Melbourne.

Hur det sedan kändes att vara hemma i Sverige och börja vardagen igen är ju en annan historia.